Βρήκαμε τη συνταγή για την πιο γρήγορη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα που φάγατε ποτέ!

Βρήκαμε τη συνταγή για την πιο γρήγορη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα που φάγατε ποτέ!

Είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη συνταγή για κολοκυθόπιτα θα τη φτιάξετε πολλές φορές. Η γλύκα της κολοκύθας σε συνδιασμό με τα άλλα απλά υλικά θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, το αγαπημένο λαχανικό βρίσκεται στην εποχή του και θα το βρείτε πολύ εύκολα!

Υλικά για 1 ταψί του φούρνου

10 φύλλα κρούστας
600 γραμμ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
200 γραμμ. φέτα τριμμένη
3 αβγά
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Παρασκευή

1. Τρίβετε το ψαχνό της κίτρινης κολοκύθας στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Το βάζετε μέσα σε ένα κατσαρολάκι χωρίς νερό ή λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του. Το δουλεύετε στη φωτιά για 10 λεπτά της ώρας. Το βγάζετε το αφήνετε σε σουρωτήρι και το πιέζετε με τα χέρια σας να φύγουν τα υγρά.

2. Βάζετε το ψαχνό της κολοκύθας σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, θρυμματίζετε τη φέτα και τη ρίχνετε μέσα, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο μαυροπίπερο. Ανακατεύετε τα υλικά. Προσθέτετε τα 3 αβγά κτυπημένα και ανακατεύετε για μια τελευταία φορά.

3. Παίρνετε ένα μεσαίο ταψί του φούρνου, το λαδώνετε και στρώνετε 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα.

4. Αδειάζετε τη γέμιση μέσα τη στρώνετε με ένα πιρούνι και αναδιπλώνετε ότι περίσσεψε από τα κάτω φύλλα πάνω στη γέμιση.

5. Σκεπάζετε με άλλα 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα, τα τακτοποιείτε να μπουν μέσα στο ταψί καλά και κόβετε τη πίτα βαθιά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα. Αλείφετε το τελευταίο φύλλο με μπόλικο λάδι και ψήνετε τη πίτα στους 180 βαθμούς στο φούρνο και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.

Διαβάστε ακόμα:

Κύπρος: Ποινικό αδίκημα το κάπνισμα στα σχολεία για μαθητές και καθηγητές

Από ποια ηλικία μπορεί ένας έφηβος να ξεκινήσει να πίνει καφέ;

Ο παιδικός σταθμός του τρόμου: Δασκάλες φόρουν μάσκες Scream και ουρλιάζουν στα πρόσωπα των παιδιών! (video)