Οδηγοί προσοχή! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το καλοκαιρινό έλεγχο αυτοκινήτου σε 9 βήματα

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, ο καιρός και η διάθεση προδιαθέτουν τις εξορμήσεις στην εξοχή και σε παραλίες. Για την δική μας ασφάλεια όμως, πρέπει να γίνουν κάποιοι έλεγχοι στο αυτοκίνητο πριν το ταξίδι.

Οι έλεγχοι αυτοί δεν κοστίζουν κάτι και μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε, χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Προσοχή: Εάν δεν είστε σίγουροι για κάποιον έλεγχο, συμβουλευθείτε οπωσδήποτε έναν τεχνικό.

1. Έλεγχος στάθμης λιπαντικού. Αφαιρούμε το όργανο μέτρησης, σκουπίζουμε και ξαναπαίρνουμε μέτρηση. Το λιπαντικό πρέπει να είναι κρύο.

2. Έλεγχος κατάστασης και πίεσης ελαστικών. Η πίεση στα ελαστικά πρέπει να είναι όπως προβλέπει ο κατασκευαστής και το ελαστικό πρέπει να έχει αρκετή γόμα.

3. Έλεγχος φίλτρου αέρα. Το φίλτρο αέρα πρέπει να είναι σχετικά καθαρό έτσι ώστε να τροφοδοτείται η μηχανή με καθαρό αέρα για καλή καύση και σωστή λειτουργία.

4. Έλεγχος ψυκτικού υγρού. Στο ειδικό δοχείο υπάρχουν 2 επισημάνσεις. Το υγρό πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις 2 ενδείξεις.

5. Ο ανεμοθώρακας όπως και όλες οι γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου, πρέπει να είναι απολύτως καθαρά.

6. Έλεγχος λειτουργίας φρένου. Προτού ξεκινήσουμε, πιέζουμε δυνατά το φρένο 2-3 φορές να δούμε εάν λειτουργεί.

7. Έλεγχος φώτων. Ελέγχουμε ότι λειτουργούν όλα τα φώτα (διασταυρώσεως, πορείας, φρένα, φώτα ομίχλης)

8. Έλεγχος πληρότητας φαρμακείου. Επειδή στην εξοχή μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα, ελέγχουμε την πληρότητα του φαρμακείου και τις ημερομηνίες λήξης των σκευασμάτων.

9. Τέλος, βλέπουμε εάν έχουμε τα απαραίτητα έγγραφα μαζί μας (Δελτίο Ταυτότητας, άδεια οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, πιστοποιητικό ασφάλειας και πιστοποιητικό τεχνικού ελέγχου) και καλό μας ταξίδι.

Διαβάστε επίσης

Προωρότητα: Η ψυχολογία των γονέων πρόωρου νεογνού

Πώς θα ετοιμάσετε ένα υπέροχο παιδικό πάρτι