Πώς τα σημειώματα ενός μπαμπά στο κολατσιό της κόρης του μείωσαν το άγχος της στο σχολείο

Πώς τα σημειώματα του μπαμπά στο κολατσιό της κόρης του μείωσαν το άγχος της στο σχολείο

Ένα μικρό σημείωμα έχει κάνει τη διαφορά για ένα μικρό κοριτσάκι και κατ’ επέκταση για όλη της την οικογένεια.

«Να είσαι ευγενική με τους άλλους. Κανείς δεν μοιάζει με σένα. Να μάθεις να βλέπεις το μοναδικό και το ξεχωριστό σε κάθε άνθρωπο. Έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τη ζωή κάποιου».

Αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά σημειώματα που ένας μπαμπάς έβαζε στο ταπεράκι του κολατσιού της κόρης του, έτσι ώστε να της ανυψώσει το ηθικό στο σχολείο. Όπως δήλωσε ο μπαμπάς, ένα απλό μήνυμα με ένα κίνητρο για την κόρη του που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, σήμερα έχει γίνει η καθημερινότητά του.

«Με κάνει να νιώθω πως κάνω κάτι σημαντικό ως μπαμπάς. Το να βλέπεις την κόρη σου πώς μεγαλώνει και πόσο καλά τα πηγαίνει στο σχολείο, με κάνει ακόμη πιο επιτυχημένο από όταν πουλάω πολλά βιβλία στο μαγαζί μου. Κι αυτό γιατί αν μπορώ να βοηθήσω στην αυτοπεποίθησή της, έχω επιτελέσει ένα υπέροχο έργο ως γονιός», λέει ο πατέρας.

Λόγω της δουλειάς του στον κολεγιακό αθλητισμό, οι οικογένεια μετακόμιζε συνεχώς, μέχρι που επέστρεψαν στη βάση τους, τη Λουιζιάνα, όταν ο πατέρας έχασε τη δουλειά του, το 2016. Έτσι, η κορούλα του θα άλλαζε σχολείο για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια.

«Μετά από όλες αυτές τις μετακομίσεις, ήρθε η στιγμή που παρατηρήσαμε ότι η κόρη μας είχε άγχος και ήταν νευρική στο σχολείο. Έριξα την ευθύνη στον εαυτό μου και ένιωσα πολύ άσχημα για αυτό. Και για το λόγο αυτό ξεκίνησα να γράφω τα σημειώματα», συνεχίζει ο πατέρας.

«Έγραψα ένα μήνυμα, της το έβαλα στο τάπερ με το κολατσιό και συνέχισα να το κάνω. Ήταν σαν της έλεγα: Είμαι εδώ, είμαι παρών”. Κατάλαβα μέσα σε έναν – δύο μήνες, ότι τα έγραφα τόσο για εκείνη όσο και για μένα. Ήταν μία υπενθύμιση και για μένα, ότι μπορώ να τα καταφέρω μέσα στην ημέρα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Good Morning America

Διαβάστε επίσης: Πώς να βοηθήσετε το παιδί να ξεπεράσει το άγχος για το διάβασμα – Ο ειδικός συμβουλεύει

«Luca»: Ένα σπουδαίο μάθημα… αυτοπεποίθησης από τη νέα ταινία της Pixar που δεν πρέπει να χάσετε

Το σεντούκι της Αυτοπεποίθησης: Πώς να βοηθήσουμε το παιδί να αποκτήσει πίστη στον εαυτό του