Πώς ένα «ανόητο» παιχνίδι με τους φίλους της αποκάλυψε ανεύρυσμα στον εγκέφαλό της

Ένα ανόητο παιχνίδι με τους φίλους της αποκάλυψε ανεύρυσμα στον εγκέφαλό της

«Ήταν 30 Μαίου 2009, όταν βρισκόμουν στο κρεβάτι του νοσοκομείου και ανάρρωνα από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Ήμουν μόλις 8 ετών και δεν είχα ιδέα, ότι έκανα εγχείριση μέχρι που τελείωσαν όλα. 

Κατά τη διάρκεια ενός πολύ έντονου πονοκεφάλου, ο πατέρας μου με έτρεξε στο πλησιέστερο σταθμό βοήθειας που ήταν ένα Τμήμα Πυροσβεστικής. Εκεί κάτι πολύ ευγενικοί άνθρωποι με βοήθησαν με τον πόνο και κάλεσαν το ασθενοφόρο. 

Θεωρήσαμε πως ο πόνος θα μπορούσε να προκλήθηκε από ένα χτύπημα στο κεφάλι με πλαστικό δοχείο, στο πλαίσιο ενός ανόητου παιχνιδιού που παίζαμε με τους φίλους μου. Ωστόσο, αυτό το δοχείο άλλαξε κατά καποιο τρόπο τη ζωή μου και έπαιξε ρόλο στη διάγνωσή μου πολύ πιο γρήγορα.

Είχα ανεύρυσμα εγκεφάλου και η έγκαιρη διάγνωση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καθοριστικής σημασίας.  Διακομίστηκα από αέρος στο νοσοκομείο Παίδων του Πίτσμπουργκ,  όπου δόξα τω Θεώ οι εξαιρετικοί επιστήμονες και γιατροί βρέθηκαν στο πλευρό μου. 

Οι συνέπειες από το ανεύρυσμα παραμένουν ακόμη και σήμερα. Μου λείπει ένα μεγάλο μέρος της περιφερειακής μου όρασης από την αριστερή μου πλευρά, που ως επί το πλείστον με δυσκολεύει να περπατάω δίπλα σε κάποιον χωρίς να τον κοιτάζω συνεχώς, ενώ επίσης τείνω να σκοντάφτω πάνω σε πράγματα, εφόσον δεν τα βλέπω.

Το χειρότερό μου, όμως, είναι οι επιδόσεις μου στα μαθηματικά. Από το να αγαπώ τα μαθηματικά και να έχω προχωρήσει για την ηλικία μου (στα 8 μου) ακόμη παλεύω με μία απλή πρόσθεση. Παρ’ όλα αυτά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Αλλά δεν είναι. 

Σήμερα είμαι 18 ετών, αποφοίτησα από το λύκειο, γράφτηκα στο κολλέγιο, ενώ έχω εκδόσει ήδη ένα βιβλίου. 

Η ζωή είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ τον Θεό που όλα έχουν πάει καλά και τους γιατρούς που μου έσωσαν τη ζωή στα 8 μου. 

Όσον αφορά το πρόβλημα μου, το 40% των περιπτώσεων σαν τη δική μου είναι θανατηφόρο. Γι’ αυτό αγκαλιάστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και μην θεωρείται ποτέ δεδομένο, ότι θα ζουν για πάντα. Σίγουρα, εγώ δεν θα το θεωρώ»

Πηγή: Love What Matters

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Επικίνδυνες κουδουνίστρες, παιδικά ρούχα και παιχνίδια στην αγορά (εικόνες)

Ώρα για παιχνίδι: Πόσο γρήγορα μπορείτε να εντοπίσετε τη χελωνίτσα μέσα στον ωκεανό; (εικόνα)

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει από σήμερα ένα υπέροχο Δωμάτιο Θηλασμού