Ποια είναι η Mama Cax, το νεαρό κορίτσι που έβαλε περήφανα το προσθετικό της πόδι στο σύγχρονο μόντελινγκ

Ποια είναι η Mama Caxτο νεαρό κορίτσι που έβαλε περήφανα το προσθετικό της πόδι στο σύγχρονο μόντελινγκ

Μπορεί σε κάποιους το όνομά της να μην λέει απολύτως τίποτα, η ιστορία της όμως, αξίζει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Ο λόγος για την Mama Cax, το μοντέλο με την αμερικανο-αϊτινή καταγωγή και υπέρμαχο των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, την οποία τιμά σήμερα η Google με ένα υπέροχο, πολύχρωμο Doodle.

Η Cacsmy Brutus, γνωστή ως Mama Cax, ήταν μοντέλο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Με το προσθετικό δεξί της πόδι, η Mama Cax ήταν μια περήφανα αντισυμβατική φιγούρα στο σύγχρονο μόντελινγκ.

Η Μama Cax έχασε το πόδι της όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών από καρκίνο στα κόκκαλα, κάτι, όμως, που δεν στάθηκε εμπόδιο στη φιλοδοξία της να γίνει μοντέλο, ακτιβίστρια και blogger.

Μεγάλωσε στην Αϊτή, και όταν διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα και καρκίνο του πνεύμονα, οι γιατροί της έδιναν τρεις εβδομάδες ζωής.

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, έκανε -χωρίς επιτυχία- αντικατάσταση του ισχίου, οδηγώντας στον ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού. Όπως δήλωσε αργότερα σε μία συνεντεύξή της, χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της.

Έπεσε σε κατάθλιψη και πάλευε να δεχτεί τον εαυτό της με το ένα προσθετικό πόδι, το οποίο ήθελε να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματός της για να μην αποκαλύπτει το πρόβλημά της.

H Mama Cax έφυγε από την ζωή στις 16 Δεκεμβρίου 2019, σε ηλικία 30 ετών, σε νοσοκομείο του Λονδίνου από τις επιπλοκές του καρκίνου.

Διαβάστε επίσης:

Πάφος: Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας από συμμαθήτριά της σε Γυμνάσιο (βίντεο)

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ στην υπηρεσία κατά της κακοποίησης ηλικιωμένων

Τι είναι η κλειδοκρανιακή δυσόστωση στα παιδιά – Η περίπτωση του πρωταγωνιστή του Stranger Things