Συγκινεί η περιπέτεια του μικρού Μιχαήλ Αγγέλου: «Δεν είχε τίποτε και ήταν μια ανάσα απ’ το εγκεφαλικό»

Συγκινεί η περιπέτεια του μικρού Μιχαήλ Αγγέλου: «Δεν είχε τίποτε και ήταν μια ανάσα απ’ το εγκεφαλικό»

Μια περιπέτεια που άρχισε από τις πρώτες μέρες του νέου έτους κλήθηκε να περάσει ο μικρός Μιχαήλ Άγγελος.

Μια περιπέτεια, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο αλλά παράλληλα προκαλεί σωρεία ερωτημάτων, αφού οι αρχικές ιατρικές διαγνώσεις δείκνυαν πως το παιδί δεν είχε κάτι ανησυχητικό, μέχρι που κατέληξε μια ανάσα απ’ το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα όσα έζησε το παιδί περιγράφει η μητέρα του, Αναστασία Νικολάου σε μια μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook.

Ακολουθεί η ανάρτηση της μητέρας

Κυριακή πρωί 8/01/2023 ο γιός μας Μιχαήλ Άγγελος ξύπνησε με πυρετό και με πολύ έντονους πόνους στο κεφάλι και στο αριστερό αυτί. Επικοινωνώ με την παιδίατρό μας δρ.Σ, η οποία μου είπε να πάμε να μας δει μιας και θα έβλεπε και άλλα παιδάκια το πρωινό εκείνο της Κυριακής.

Πηγαίνουμε, τον εξετάζει και μας λέει έχει ωτίτιδα και γρίπη Α το πιο πιθανό…ήταν Κυριακή και δεν μπορούσαμε να κάνουμε περαιτέρω τεστ γιατί δεν είχε διαθέσιμα χημεία και έτσι μας δίνει αντιβίωση Tricef, σταγονούλες για το αυτάκι και πάμε σπίτι. Το μωρό ήταν χάλια όμως, δεν έτρωγε δεν έπινε ,είχε μαύρους κύκλους, κοιμόταν συνεχώς, ήταν ληθαργικός, χλωμός, είχε τρομερούς πονοκεφάλους και πόνο στο αυτί. Ποτέ μας δεν τον είδαμε έτσι και οι φορές που αρρώστησε ήταν ελάχιστες.

Τρίτη πρωί 10/01/2023 κάνουμε το τεστ γρίπης Α ,γρίπης Β και covid σε χημείο όπως μας είπε η παιδίατρος μας και βγήκαν όλα αρνητικά. Από την μια χαρήκαμε από τι άλλη όμως είμασταν προβληματισμένοι για το τι συνέβαινε στο μωρό μας.

Τετάρτη πρωί 11/01/2023 παίρνω την παιδίατρο μας και της λέω να κάνουμε αναλύσεις γιατί ανησυχούσα πολύ, το μωρό μου δεν φαινόταν καθόλου καλά. Κάνουμε τις αναλύσεις οι οποίες έδειξαν πάρα πολύ υψηλά ΕSR και CRP.Η παιδίατρος μας είπε πρέπει να γίνει επειγόντως εισαγωγή στο νοσοκομείο γιατί έχει μόλυνση-λοίμωξη στο αίμα και πρέπει να πάρει πιο δυνατά φάρμακα-αντιβιώσεις και να τον παρακολουθούν, η παιδίατρος επίσης πριν πάμε στο νοσοκομείο του έκανε strep-test βγήκε αρνητικό και μας παρέπεμψε να πάμε και για ακτινογραφίες θώρακος στην κλινική L στο Παραλίμνι για να αποκλείσουμε την πνευμονία, πράγμα που έγινε και το μωρό δεν είχε πνευμονία.

Τετάρτη βράδυ 11/01/2023 γίνετε η εισαγωγή μας στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας γιατί δεν είχε κρεβάτια στο νοσοκομείο Παραλιμνιού. Μας παραλαμβάνει η ειδικευόμενη παιδίατρος και νοσηλεύτριες της παιδιατρικής πτέρυγας, όπου παίρνουν αίμα για αναλύσεις και βάζουν ορό στο μωρό γιατί ήταν και αφυδατωμένος.

Πέμπτη πρωί 12/01/2023 έγινε ο γύρος των παιδίατρων και ο διευθυντής και παιδίατρος δρ.Χ μας είπε πως δεν βλέπει κάτι ανησυχητικό στο μωρό και πως είναι κρίμα να γίνει οσφυονωτιαία παρακέντηση για τη διάγνωση ή τον αποκλεισμό μηνιγγίτιδας.

Το μωρό μέσα στο νοσοκομείο από την Τετάρτη βράδυ 11/01/23 μέχρι και την Κυριακή πρωί 15/01/23 που μας έδωσαν εξιτήριο ήταν ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟ, είχε πονοκεφάλους , ήταν ληθαργικό με αργές και νωχελικές κινήσεις , δεν ήθελε ούτε να περπατά, έτρωγε ελάχιστα, είχε μαύρους κύκλους, ήταν χλωμός ,ήταν αφυδατωμένος, κοιμόταν συνεχώς και άρχισε να έχει δυσκαμψία στον αυχένα. Το μόνο που δεν είχε ήταν πυρετός και οι παιδίατροι μου έλεγαν δεν βλέπουμε κάτι ανησυχητικό και ότι είναι έτσι γιατί πέρασε μια γρίπη και μου έλεγαν να του κάνω μασάζ στους ώμους γιατί έπαθε ψύξη…!! Εγώ τα άκουγα όλα βερεσέ. Τα λόγια τους δεν συνάδαν με την κλινική εικόνα του μωρού.

Τόσο πολύ αγχώθηκα όταν έβλεπα το μωρό χάλια με πονοκεφάλους που τους ζήτησα να του κάνουν μαγνητική ΜRI εγκεφάλου. Και εννοείτε πάλι μου είπαν πως δεν έβλεπαν κάτι ανησυχητικό και δεν χρειαζόταν να γίνει MRI και του έδιναν παυσίπονα για τον πονοκέφαλο. Τους ρώτησα αν έχει λοίμωξη δεν έλεγαν τίποτα, επίσης τους ζήτησα να κάνουν του μωρού τεστ ούρων και του έκαναν. Τους έλεγα το μωρό είναι αδύναμο και δεν είναι καλά και μου έλεγαν είναι down λόγω του νοσοκομείου, είναι κάτω η ψυχολογία του. Και με πίεζαν να τον βάλω να περπατήσει και να πάει να παίξει στον παιχνιδότοπο που είχε η παιδιατρική πτέρυγα Λάρνακος. Έφτασα στο σημείο να πιέσω και εγώ η ίδια το μωρό μου να πάμε να παίξει και το μωρό μου έλεγε δεν θέλω, δεν μπορώ, κουράζομαι δεν θέλω να παίξω και μετά βίας περπατούσε….

Τους έλεγα το μωρό δεν είναι έτσι !

Ήμαρτον δεν ξέρω το παιδί μου; Εν αντίθεση είναι πάντα γεμάτος ενέργεια , ζωηρός και ορεξάτος! Δεν είναι απλά λίγο κρυολογημένος.. Αλλά υπόψη κανένας δεν με έβαλε παρόλο που ήμουνα έντονη με τις απόψεις μου. Με έβλεπαν απλά σαν μια μάνα όπως όλες που ανησυχεί για το παιδί της και λέει τα τετριμμένα…. Κανένας δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτά που έλεγα. Απλά συνέχιζαν και μου έλεγαν είναι απύρετος δεν έχει κάτι…. Ένιωθα αβοήθητη μέσα στο νοσοκομείο!

Το μωρό μου ήταν άρρωστο βαριά και του έβαζαν απλά ορό και του έκαναν αναλύσεις. Μπήκαμε στο νοσοκομείο με ωτίτιδα και κανένας δεν κατάλαβε πως όλα αυτά μπορεί να προέρχονται από την ωτίτιδα! ούτε ΩΡΛ δεν ήρθε να κοιτάξει το μωρό! Το ένστικτο μου όμως μου έλεγε άλλα!!Και το ένστικτο της μάνας δεν κάνει ποτέ λάθος.

Σάββατο 14/01/23 πρωί έρχεται η παιδίατρος δρ ΓΝ βλέπει το μωρό γενικά, και μετά κοίταξε το αυτάκι του που είχε αρχίσει να τρέχει υγρό. Πρώτη της φράση ήταν “δεν μπορώ να δω το αυτί του μωρού μέσα γιατί έχει υγρό” το θεώρησε φυσιολογικό και έτσι εξέτασε και το άλλο αυτάκι και μας είπε πως είναι ακόμα λίγο αφυδατωμένος και έφυγε λέγοντας μας πολύ πιθανόν να βγει αύριο. Έτσι και έγινε μας έδωσε ΕΞΙΤΗΡΙΟ την Κυριακή με κύρια διάγνωση “Κεφαλαλγία μη καθορισμένη” Να πω επίσης πως η συγκεκριμένη παιδίατρος υπήρξε ειρωνική απέναντι μου και πιο συγκεκριμένα όταν της είπα ότι πήρα τηλέφωνο την παιδίατρο μας το Σάββατο να την ενημερώσω ότι δεν είναι καλά το μωρό, μου είπε συγκεκριμένα

”Aφηστην γυναίκα να ξεκουραστεί, πιάνεις την τηλέφωνο!!!”

Δευτέρα 16/01/23 πρωί στο σπίτι μας πλέον συνέχιζε να τρέχει πιο πολύ υγρό-πύο από το αυτί του μωρού και ήταν πάλι πολύ άρρωστος. Παίρνω τηλέφωνο τον ΩΡΛ μας δρ.Π που δεν είναι στο ΓΕΣΥ στην κλινική Φανερωμένη στην Λαρνακα για να μας δει αλλά απουσίαζε στο εξωτερικό και θα επέστεφε σε μια εβδομάδα, κλείνω ραντεβού να μας δει όταν επιστρέψει και παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον ΩΡΛ δρ.Σ στην κλινική L στο Παραλίμνι να δει το μωρό γιατί δεν μπορούσα να περιμένω.

Τρίτη πρωί 17/01/23 πάμε στον δρ.Σ και παίρνει δείγμα από το αυτί του μωρού και το στέλνει για καλλιέργεια. Μας έδωσε την αντιβίωση tricef λέγοντας μας «μετά τα αποτελέσματα μπορεί να την αλλάξουμε» και μας έστειλε σπίτι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα σε 2 ημέρες. Δεν είχε κάνει κάτι άλλο στο μωρό πχ. καθαρισμό του μολυσμένου αυτιού από το πύον. Το μόνο που έκανε ήταν να μας πεί πως πρέπει επειγόντως να αφαιρέσει τα κρεατάκια του μωρού μόλις γίνει καλά! (να σημειώσω πως τα κρεατάκια του μωρού τα χειρούργησε ο ΩΡΛ δρ.Π το καλοκαίρι του 2022 μετά από πολλούς μήνες παρακολούθησης από τον ίδιο μπας και περάσει του μωρού πράγμα που δεν έγινε και έτσι αφαιρέθηκαν τα κρεατάκια) no comment… ο κόσμος το’χει τούμπανο με τις συγκεκριμένες εγχειρήσεις των μωρών-παιδιών που τις κάνουν στα παιδάκια τόσο εύκολα λες και πάνε για καθαρισμών δοντιών…… αλλά εγχείρηση πάνω στην εγχείρηση…!!? Ήταν πρωτοποριακό!

Πέμπτη πρωί 19/1/23 παίρνω τηλέφωνο να μάθω τι έδειξε η καλλιέργεια του μωρού μας. Η γραμματέας του δρ.Σ μου λέει είναι στα χειρουργεία και μεσημέρι θα τελειώσει ο γιατρός …”Θέλω να μάθω τι έδειξαν οι αναλύσεις του μωρού τώρα τις λέω, δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το μεσημέρι! Περιμένουμε αγωνιωδώς ήδη 2 μέρες!” Mετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο ο δρ.Σ και μας λέει το μωρό έχει «Streptococcus» και πρέπει να συνεχίσει την αντιβίωση Tricef για ακόμα 10 ημέρες και μόλις γίνει καλά πρέπει να αφαιρεθούν τα κρεατάκια στην μύτη του μωρού επειγόντως! Και εγώ απορώ…..

Πρώτον: το μωρό έχει ήδη εγχειρήσει τα κρεατάκια της μύτης του τον Ιούνιο του 2022 από τον δρ.Π και δεν έχει κάποιο πρόβλημα ούτε η μύτη του κλείνει !Τι αξιολόγηση έκανε;

Δεύτερον: μας είπε να συνεχίσουμε την αντιβίωση Tricef η οποία δεν ήταν η κατάλληλη ( επιβεβαίωση από την παιδίατρο μας Π.Σ)

Στέλνω τα αποτελέσματα της καλλιέργειας στην παιδίατρο η οποία μου είπε την “σωστή αντιβίωση” που πρέπει να δώσω στο μωρό μαζί με προβιοτικά και ξεκινήσαμε την θεραπεία μας με Augmentin.

Τρίτη 24/01/23 πάμε στο προγραμματισμένο μας ραντεβού στον ΩΡΛ δρ.Π ,βλέπει το μωρό μας και μας λέει πως το αυτάκι του μωρού δεν είναι καλά ακόμα και του καθάρισε τα αυτάκια του, του είχα αναφέρει πως το μωρό μας δεν μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του δεξιά και αριστερά και μου είπε πως πρέπει να είναι περιορισμένος και να συνεχίσουμε την αντιβίωση μας κλπ.. και ότι θα μας δει ξανά την ερχόμενη Δευτέρα 30/01/23.

Επίσης όταν του έδειξα τις αναλύσεις του μωρού που μας οδήγησαν στην εισαγωγή στο νοσοκομείο το θεώρησε αδιανόητο που δεν έδωσαν αντιβίωση στο μωρό κατά την “νοσηλεία του”.

Το μωρό τις επόμενες ημέρες δεν γυρνούσε καθόλου το κεφάλι του δεξιά αριστερά, είχε πρησμένους αδένες στον λαιμό , κουβάρια σε μέγεθος ελιάς στον λαιμό και τραπεζοειδή μυ κυρίως στην αριστερή πλευρά όπου ήταν και η μόλυνση. Επίσης το μωρό μου παραπονέθηκε 1-2 φορές κλαίγοντας πως δεν βλέπει καλά. Πήρα αμέσως την παιδίατρο η οποία μου είπε είναι φυσιολογικό λόγω της λοίμωξης που πέρασε να μην γυρνάει το κεφάλι δεξιά αριστερά, για τα μάτια μου είπε ίσως βλέπει εφιάλτες γιατί ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

Επίσης πήρα τηλέφωνο στον παιδοφθαλμίατρο δρ.Λ μίλησα με την γραμματέα του της ανέφερα τι είχε το μωρό και μου είπε να περιμένουμε να τελειώσει την θεραπεία του και μετά να κλείσουμε ραντεβού γιατί ίσως είναι από την ωτίτιδα..

Κυριακή 28/01/23

Το μωρό καθώς έβλεπε τηλεόραση πρόσεξα πως το αριστερό του ματάκι(από την πλευρά της μόλυνσης) αλληθώριζε ελαφρώς προς τα μέσα και δυσκολευόταν να παρακολουθήσει τηλεόραση. Αμέσως κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά.

Δευτέρα 30/01/23

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω τηλέφωνο πάλι τον παιδοφθαλμίατρο δρ.Λ και να τον πιέσω για ραντεβού το συντομότερο και μας έβαλε Δευτέρα 06/02/23.. Του είπα είναι επείγον και του εξήγησα την όλη κατάσταση και τον παρακάλεσα να μας δει ,μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφίες να δει τα μάτια του μωρού , του στέλνω τις φωτογραφίες και ανταποκρίνεται αμέσως γράφοντας μου συγκεκριμένα “δεν έχω πεισθεί ότι αλληθωρίζει αφήστε το μέχρι τη Δευτέρα “Δεν μπορούσα όμως με καμία δύναμη να περιμένω μέχρι την Δευτέρα και έτσι έκλεισα ΚΑΙ ραντεβού την Τετάρτη 1/02/23 στον παιδόφθαλμιατρο δρ Α.Χ στην Λευκωσία που δεν είναι στο ΓΕΣΥ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεκινήσαμε για το ραντεβού μας στον ΩΡΛ δρ.Π φτάνοντας εκεί του ανέφερα πως αλληθώρισε το μωρό και μου είπε πως πολύ σωστά έκανα που θα πάει παιδόφθαλμίατρο γιατί ίσως έχει πάθει κάποια πάρεση το μάτι του μωρού απο την λοίμωξη. Μας είπε να ξεκινήσει αντισταμινικά το μωρό , ζεστά μπάνια για τον λαιμό που έχει δυσκαμψία και να τον δει πάλι την Τετάρτη.

Το απόγευμα Δευτέρας αγχωμένη παίρνω την παιδίατρο και τις λέω θέλω να κάνω MRI του μωρού γιατί αλληθωρίζει και μου είπε πως δεν μπορεί να μου γράψει ΜRI.Μου είπε να πάρω το μωρό στο οφθαλμίατρο δρ.Ψ να τον δει και μετά να πάμε να μας δει και η ίδια.

Πάμε λοιπόν στην L στον οφθαλμίατρο δρ.Ψ όπου του λέω όσα έγιναν από την αρχή, κάνει ένα απλό έλεγχο στα μάτια του μωρού, δεν βρίσκει κάτι και φεύγουμε για την παιδίατρο.

Η παιδίατρος μας λέει πως είναι 100% φυσιολογικό που δεν γυρίζει το κεφάλι δεξιά αριστερά και ότι είναι πιασμένος.. τα κουβαράκια στον λαιμό είναι φυσιολογικά όπως και ένα κουβαράκι πίσω από το άρρωστο αυτάκι που είχε εμφανιστεί εκείνη την ημέρα και πονούσε πολύ το μωρό όταν το άγγιζες.

Φεύγουμε από εκεί παίρνω τηλέφωνο κλείνω ραντεβού για την Πέμπτη 2/2/23 σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για μαγνητική τομογραφία ΜRI και οrbit MRI(πιο εξειδικευμένη εξέταση με πρόσθετες εικόνες ειδικά για τα μάτια)….

Τετάρτη 1/2/23…

Ξεκινάμε για Λευκωσία και φτάνουμε στον παιδόφθαλμίατρο δρ.Χ, εκεί γίνετε μια πρώτη εξέταση στο παιδί από ορθοπτικό και στη συνέχεια από τον γιατρό ο οποίος μας είπε πως το παιδί έχει οξύ οφθαλμικό στραβισμό ,πάρεση απαγωγού, οίδημα οπτικών νευρών, πρησμένο οπτικό νεύρο στο αριστερό μάτι του και πως χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και πρέπει να γίνει ΜRΙ κόγχων-εγκεφάλου και όλα ίσως είναι από κάποια λοίμωξη.Επικοινωνώ με την παιδίατρο και μου λέει πως δεν μπορώ να πάρω το μωρό για MRI ιδιωτικά εκεί που έκλεισα γιατί το μωρό πρέπει να το κοιμίσουν για να γίνει σωστά και ότι μόνο στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας το κάνουν αυτό, και πως πρέπει να πάμε επειγόντως στο Μακάρειο για εισαγωγή ούτως ώστε να πάμε για Αξονική τομογραφία και MRI στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας..

Ξεκινάμε 2ή φορά για Λευκωσία για το Μακάριο Νοσοκομείο , στον δρόμο με παίρνει η παιδιάτρος μας δρ.Σ η οποία μου λέει να πάμε στο νοσοκομείο τελικά να κατεβούμε να τους πούμε τι θέλουμε και να περιμένουμε να μας κάνουν Αξονικό η ΜRI ελπίζοντας να μας βοηθήσουν.

Εκείνη τη στιγμή απελπίστηκα , είπα πως πρέπει να κάνω κάτι άμεσα για το παιδί μου , δεν μπορούσα να περιμένω δευτερόλεπτο παραπάνω και ούτε να πάω στο νοσοκομείο να παρακαλώ να δούνε το μωρό μου. Ήθελα να δω τι έχει ο εγκέφαλος του μέσα εκείνη την ώρα!!!

Θυμήθηκα τι πέρασε ο Giorgos Marinou όταν χτύπησε στο κεφάλι ο γιός του Μαρίνος και χωρίς δεύτερη σκέψη του στέλνω μήνυμα να μου δώσει το τηλέφωνό του να τον πάρω ελπίζοντας να βρω από κάπου να πιαστώ. Ανταποκρίνεται αμέσως! Τον παίρνω τηλέφωνο, του εξηγώ την κατάσταση και μου δίνει ενα νούμερο τηλεφώνου και μου λέει να ζητήσω την Στάλω η οποία είναι η γραμματέας των κορυφαίων παιδονευροχειρούργων δρ.G M.F και δρ.Β.Ζ στο νοσηλευτήριο AHN.Παίρνω αμέσως τηλέφωνο ζητάω την Σ, της λέω τι χρειαζόμαστε και μου λέει ελάτε αμέσως εδώ!!

Φτάνουμε στο νοσηλευτήριο A.T όπου εξετάζει τον Μιχαήλ Άγγελο ο δρ G M. F , γίνεται Αξονικός τομογράφος και μας ενημερώνει πως το μωρό έχει μαστοειδίτιδα και θρόμβο πίσω από το αριστερό αυτί, μας καθοδήγησε για το τι πρέπει να κάνουμε και έδωσε οδηγίες για το Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας οι οποίες ήταν:

1) Άμεση εισαγωγή στη ΜΕΘ στο Μακάρειο νοσοκομείο
2) ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ χαμηλού μοριακού βάρους ηπαρίνη (αντιπηκτική ένεση)προσαρμοσμένη ως προς το βάρος
3) συνεννόηση με νευρολόγο και ΩΡΛ το συντομότερο δυνατό
4) ενδοφλέβια αντιβιοτική κάλυψη για ωτίτιδα και μαστοειδίτιδα
5) MRI εγκεφάλου με MRV (MR φλεβογραφία) αύριο ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

Το μωρό μας έπρεπε να ξεκινήσει αντιπικτική θεραπεία γιατί δημιουργήθηκε θρόμβωση λόγω της μόλυνσης στον εγκέφαλο στον σιγμοειδές κόλπο το οποίο είναι πολύ σπάνιο όπως μας είπε και ο γιατρός.. ανά πάσα στιγμή μπορούσε να χάσουμε το παιδί μας λόγω της θρόμβωσης , η λοίμωξη στο αυτί ήταν τεράστιας μορφής όπου και δημιουργήθηκε η μαστοειδίτιδα και γί αυτό προκάλεσε στο μωρό τον στραβισμό και το οίδημα στο οπτικό νεύρο. Και ότι πρέπει να χειρουργηθεί επειγόντως λόγω τις μαστοειδίτιδας γιατί η λοίμωξη πηγαίνει προς τον εγκέφαλο και πως ανά πάσα στιγμή μπορούσε να πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο λόγω της θρόμβωσης που είχε.

Φεύγουμε για το Μακάρειο νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και γίνετε η εισαγωγή του παιδιού στην εντατική μονάδα.

Πέμπτη 2/2/23 γίνεται το MRI στο παιδί μας στο νοσοκομείο Λευκωσιάς. Τελειώνει το ΜRI και ο κορυφαίος Ωτορινολαρυγγολόγος δρ Α.Α μας ενημερώνει πως μέχρι το απόγευμα θα γίνει το χειρουργείο για την μαστοειδίτιδα. Το απόγευμα στις 16:40 ο Μιχαήλ Άγγελος μπαίνει στο χειρουργείο, η ώρα 20:30 μας ενημερώνει ο γιατρός πως όλα πήγαν καλά , η μόλυνση ήταν απίστευτα μεγάλη και πως πήγαινε προς τον εγκέφαλο, επίσης μας είπε πως λόγω την μεγάλης μόλυνσης ο σιγμοειδές κόλπος εκεί που είναι η θρόμβωση δηλαδή ,καταστράφηκε εντελώς δυστυχώς και είναι σχεδόν αδύνατον να επανέλθει και πως είναι πολύ σπάνιο να συμβεί! Οι σιγμοειδείς κόλποι είναι φλεβικοί κόλποι εντός του κρανίου, οι οποίοι λαμβάνουν αίμα από τους οπίσθιους φλεβικούς κόλπους της σκληρής μήνιγγας.Το παιδί μας πλέον θα ζει μόνο με ένα σιγμοειδές κόλπο και με τον φόβο να μην πάθει κάτι.

Τώρα ο Μιχαήλ Άγγελος μας στην φάση που βρισκόμαστε παίρνει ισχυρές αντιβιώσεις , αντιπηκτική θεραπεία για την θρόμβωση και έλεγχο των επιπέδων αίματος του κάθε 2 ημέρες. Επίσης θα γίνουν και άλλες εξετάσεις ΜRI για να δούμε πότε θα φύγει η θρόμβωση και ο ήπιος στραβισμός στο αριστερό ματάκι του που δημιουργήθηκε από την καθυστέρηση σωστής διάγνωσης!!

Επίσης η λοιμωξιολόγος δρ Κ όταν έλεγξε την χημική εξέταση που είχε γίνει στο μωρό μας από τον δρ.Σ μας επιβεβαίωσε ότι δεν είναι Streptococcus pneumoniae όπως μας είπε η παιδίατρος Π.Σ αλλά απλός στρεπτόκοκκος ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί!!

Απλά διερωτώμαι .. αν αυτό το παιδάκι που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο γιός μου , ήταν γιος ενός από τους παιδιάτρους η γιατρούς θα τα άφηναν όλα τόσο απαρατήρητα; γιατί πάντα πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να χαθούν ζωές ή παραλίγο να χαθούν ζωές και να μην κάνετε την δουλεία σας σωστά και με ακόμα λίγο έξτρα ενδιαφέρον;

Κάναμε τα πάντα για το παιδί μας όμως δεν ήταν αρκετό χωρίς την βοήθεια όλων των γιατρών που τον είδαν από τις αρχές Ιανουαρίου..

Θέλω να πω ένα μεγάλο υπέρ ευχαριστώ στoν Γιώργο Μαρίνου που βοήθησε να σωθεί το παιδί μου και που πλέον συμπάσχουμε σαν γονείς παιδιών που βιώσαμε την Ιατρική αμέλεια σε όλο της το μεγαλείο … την Στάλω για την άμεση ανταπόκρισή της , τον δρ G M. F και τον δρ Α.Α για το εξαίρετο έργο τους και όλο το προσωπικό την εντατικής μονάδας Μακάριου Νοσοκομείου..

Αυτό που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα από όλους αυτούς που δίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη ήταν ότι πιο απεχθές μας επιφύλαξε η ζωή.

Γιέ μου.. έδειξες πόσο δυνατός είσαι, δεν θα σταματήσω ποτέ μου να κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να είσαι πάντα καλά! Θα είμαστε πάντα δίπλα σου και το μόνο που έχει σημασία τώρα είναι να γίνεις καλά.
Σας ευχαριστούμε όλους για τις προσευχές σας και το ενδιαφέρον σας.

*Από την αναδημοσίευση της ανάρτησης έχουν απαλειφθεί προσωπικά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης:

Η ηλιαχτίδα της ζωής της: Η Κλέλια Γιασεμίδου μας δείχνει για πρώτη φορά το μωράκι της!

«Δενδρόσπιτο για εγγόνια»: Αυτός ο παππούς βρήκε τη λύση για να μείνουν τα εγγόνια του μακριά από συσκευές

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Πώς το Viber έγινε ακόμα πιο ασφαλές και τι μας συμβουλεύει