Πέφτει αυλαία αύριο για τις Παγκύπριες: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Τελευταία ημέρα αύριο για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, οι οποίες φέτος διεξήχθησαν υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, είπε ότι οι Παγκύπριες Εξετάσεις κύλησαν ομαλότατα και σημείωσε ότι γύρω στις 10 Ιουλίου αναμένεται να σταλούν οι αρχικές βαθμολογίες στα σχολεία για σκοπούς απόλυσης.

«Οι Παγκύπριες Εξετάσεις είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και η πανδημία το έκανε να είναι ακόμα πιο δύσκολο, πολύπλοκο, όμως θεωρώ ότι όλα κύλησα ομαλά, πήγαμε πολύ καλά και έδειξαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι, μαθητές, υπεύθυνοι των εξεταστικών κέντρων, Επιτηρητές. Αντιμετωπίσαμε τα πάντα», πρόσθεσε.

Πότε θα αποσταλλούν τα αποτελέσματα

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι η βαθμολόγηση προχωρά, και σημείωσε ότι όλα ήταν άψογα όσον αφορά τη διεξαγωγή και το αδιάβλητο των εξετάσεων.

«Τώρα περιμένουμε να τελειώσει αύριο το πρώτο κομμάτι που είναι η διεξαγωγή και όπως αντιλαμβάνεστε, δεν τελειώνουν οι Παγκύπριες εδώ.

Η διεξαγωγή των εξετάσεων τελειώνει και τώρα συνεχίζουμε με τη βαθμολόγηση των εξεταστικών δοκιμίων, με τους οπτικούς ελέγχους και ακολούθως, με τις ηλεκτρονικές καταχωρήσεις, μετά ξανά ελέγχους, ώστε να είμαστε έτοιμοι γύρω στις 10 του Ιούλη για να στείλουμε τα αποτελέσματα, τις αρχικές βαθμολογίες, στα σχολεία, για σκοπούς απόλυσης. Το επόμενο στοίχημα είναι μετά από άλλο ένα δεκαήμερο, γύρω στις 20 Ιουλίου, να ανακοινώσουμε τους βαθμούς πρόσβασης ανά πλαίσιο στα Πανεπιστήμια της Κύπρου και στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αναλόγως των καταστάσεων που αντιμετωπίζαμε».

Σε τι στάδιο βρίσκεται η βαθμολόγηση

Ερωτηθείς για τη βαθμολόγηση των δοκιμίων, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι η βαθμολόγηση έχει ξεκινήσει και πρόσθεσε ότι για κάθε μάθημα που τέλειωνε γινόταν την επόμενη μέρα ο συντονισμός και αμέσως ξεκινούσε η βαθμολόγηση.

«Η βαθμολόγηση είναι περισσότερο προχωρημένη σε κάποια μαθήματα και σε κάποια ακόμα λιγότερο προχωρημένη», σημείωσε.

Ο κ. Χανδριώτης είπε πώς ακόμα πήγαν και σε σπίτια μαθητών που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, για να μην χάσει κανένας την πρόσβασή του.

«Όλα αυτά έγιναν φυσικά με την απαραίτητη οργάνωση, την τήρηση των διαδικασιών, των πρωτοκόλλων τα οποία ήταν αυστηρότατα, και με τη συνεργασία των καθηγητών, των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Όλοι συνεργαστήκαμε για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτές τις Παγκύπριες Εξετάσεις, οι οποίες ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Αλλά έχουμε πολλή δουλειά ακόμα», κατέληξε.

πηγή: offsite.com