Γνωρίστε την κυρία Δέσποινα: Η σούπερ γιαγιά που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (video)

Γνωρίστε την κυρία Δέσποινα: Η σούπερ γιαγιά που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (video)

Είναι 85 ετών και η γηραιότερη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η Δέσποινα Τσιακκουρη  είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στη Φιλοσοφία και μίλησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, στέλνοντας τα πιο δυναμικά μηνύματα.

«Αγάπησα τη φιλοσοφία λόγω του ότι έκανα πολλά μαθήματα στα Επιμορφωτικά και όταν μεγάλωσαν τα παιδιά και τα εγγόνια μου και έφυγαν, ο άντρας μου πέθανε έχει 13 χρόνια, λέω τι να κάνω τώρα, θα πίνω καφέδες μόνο με τη γειτονιά;», λέει η ίδια.

Έτσι ξεκίνησε φροντιστήρια για ένα χρόνο και έδωσε προεισαγωγικές εξετάσεις και  «πέταξε από τη χαρά της» όπως χαρακτηριστικά δηλώνει όταν πέρασε την εξέταση. Αναφέρει ότι είναι φίλη με όλους τους συμφοιτητές της.

«Χαίρομαι που πάω στο Πανεπιστήμιο, ανοίγει η καρκιά μου φύλλα φύλλα, έφυγε η πίκρα από μέσα μου», συμπλήρωσε.

Έχει πάθος με τη φιλοσοφία

Την αρέσει η ιστορία αλλά έχει πάθος με τη φιλοσοφία.

«Η φιλοσοφία έχει μια μαγεία που άμα ασχοληθείς μαζί της, δεν την αφήνεις». Όπως λέει, οι συμφοιτητές της την παροτρύνουν να κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό, το οποίο σκέφτεται να πράξει.

«Πάντα ήθελα να σπουδάσω, ήταν ο καημός της ζωής μου να το κάνω», αναφέρει, όμως δεν είχε την ευκαιρία και της έμεινε η πίκρα.

Όσον αφορά το θέμα της τεχνολογίας, σχολιάζει ότι «τα δύσκολα μαθαίνονται» και ότι την βοηθά η κόρη της, ώστε να προσαρμοστεί.

Κληθείσα να στείλει μήνυμα, λέει: «Μην εγκαταλείπετε τα όνειρά σας, να επιμένετε και θα έρθει η στιγμή να τα πραγματοποιήσετε, οι δυσκολίες πάντα υπάρχουν, τα οικονομικά προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, οι οικογενειακές υποχρεώσεις πάντα θα υπάρχουν, αλλά θα έρθει η ώρα που θα αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας και δεν θα το μετανιώσετε»

Πηγή: Alpha News

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Αγοράκι στραγγαλίστηκε μέσα σε φουσκωτό παιχνίδι παιδότοπου

Ακτινική Κνήφη: Μία σπάνια αλλεργία στο φως του ήλιου – Η περίπτωση μίας 11χρονης

Πατέρας έβαλε κρυφά μαγνητόφωνο στην τσέπη του γιου του και κατέγραψε το bullying που το παιδί δέχεται από τους δασκάλους