Πατατοκεφτέδες της γιαγιάς, πεντανόστιμοι, πανεύκολοι και λαχταριστοί!
Υλικά
- 2 μεγάλες πατάτες (500 γρ.)
- Μαϊντανός
- Φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 μέτρια αυγά
- 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ (40g)
- Γλυκιά πάπρικα
- Κόλιανδρος
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 120 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 1 λεμόνι (χυμός μισού λεμονιού)
- Ξύσμα λεμονιού
- Μαϊντανός
- Μισό αγγούρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουτ. της σούπας σάλτσα τσίλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίψτε τις πατάτες και στύψτε τις καλά.
- Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και τον κόλιανδρο. Ανακατέψτε καλά.
- Σχηματίστε τις τηγανίτες με τα χέρια και τηγανίστε τις σε καυτό λάδι. Αφήστε τες να στραγγίξουν σε χαρτί.
Σάλτσα
- Ανακατέψτε το γιαούρτι, λεμόνι, μαϊντανό, αγγούρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, μία κουταλιά σάλτσα τσίλι και το λάδι λάδι.
- Σερβίρετε τις τηγανίτες με αυτή τη νόστιμη σάλτσα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ INFOWOMAN.GR