Πατατοκεφτέδες της γιαγιάς: Θα αγαπήσετε πραγματικά αυτή τη συνταγή

Πατατοκεφτέδες της γιαγιάς, πεντανόστιμοι, πανεύκολοι και λαχταριστοί!

Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες (500 γρ.)
  • Μαϊντανός
  • Φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 μέτρια αυγά
  • 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ (40g)
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Κόλιανδρος
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
  • 120 γρ.  γιαούρτι πλήρες
  • 1 λεμόνι (χυμός μισού λεμονιού)
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Μαϊντανός
  • Μισό αγγούρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουτ. της σούπας σάλτσα τσίλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίψτε τις πατάτες και στύψτε τις καλά.
  • Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και τον κόλιανδρο. Ανακατέψτε καλά.
  • Σχηματίστε τις τηγανίτες με τα χέρια και τηγανίστε τις σε καυτό λάδι. Αφήστε τες να στραγγίξουν σε χαρτί.
Σάλτσα
  • Ανακατέψτε το  γιαούρτι, λεμόνι, μαϊντανό, αγγούρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, μία κουταλιά σάλτσα τσίλι  και το λάδι  λάδι.
  • Σερβίρετε τις τηγανίτες με αυτή τη νόστιμη σάλτσα. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ INFOWOMAN.GR