«Παρακαλώ πολύ, μην φιλάτε τα μωρά»: Η προειδοποίηση μητέρας που παραλίγο να χάσει το δικό της

Μπορεί τον τελευταίο χρόνο ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις του στην υγεία, να έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της ιατρικής και όχι μόνο κοινότητας, αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχάστηκαν ή έπαψαν να υπάρχουν άλλες ασθένειες, εξίσου σοβαρές – κυρίως για τα μωράκια μας.

Δεν σημαίνει, επίσης, ότι τα μέτρα προστασίας για την νόσο Covid-19, μας προστατεύουν μόνο από αυτή.

Μητέρα περιγράφει την περιπέτεια που έζησε με το νεογέννητο μωράκι της, όταν εκείνο σε ηλικία μόλις 6 εβδομάδων, αναγκάστηκε να νοσηλευτεί εξαιτίας ενός… φιλιού από μεγαλύτερο.

«Κάθησα στην κρύα, πλαστική καρέκλα και ο άντρας μου μού κρατούσε τα χέρια που έτρεμαν, ενώ βρισκόμασταν έξω από τον θάλαμο του νοσοκομείου.

Η 6 εβδομάδων κόρη μας δεν αντιστεκόταν καθόλου στις κινήσεις των γιατρών που προσπαθούσαν να την τοποθετήσουν και να την καλωδιώσουν στην κοιτίδα.

Οροί, φλέβες και όλα τα άλλα ιατρικά εργαλεία κολλούσαν στο σωματάκι της και εκείνη δεν αντιδρούσε.

Αυτό που 24 ώρες είχε ξεκινήσει σαν ένας απλός βήχας, έγινε μάχη για τη ζωή της», γράφει η μητέρα που ακόμα και τώρα –που όλα τελείωσαν- προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο στον οποίο βρέθηκε η κόρη της.

«Μπορεί να βλέπετε όλα αυτά τα posts που λένε να μην φιλάτε τα μωρά τον χειμώνα, επειδή κινδυνεύουν από κρυολογήματα και να δυσανασχετείτε. Ίσως θεωρείτε υπερβολικούς τους γονείς  που σας λένε να μην πλησιάζετε πολύ τα μωρά όταν χειμωνιάζει.

Δεν το κάνουμε επειδή πάψαμε να σας αγαπάμε ή δεν σας θέλουμε κοντά μας. Το ζητάμε επειδή θέλουμε να παραμείνουν ασφαλή.

Η κόρη ξεκίνησε απλώς να βήχει, αλλά κατέληξε στη μονάδα εντατικής φροντίδας μέσα σε μια θερμοκοιτίδα να παλεύει για τη ζωή της ενάντια στην βρογχιολίτιδα», συνεχίζει και εξιστορεί το τι έζησε με την οικογένειά της.

Η έκκληση της μητέρας

«Αυτό που σε έναν ενήλικα παρουσιάζεται ως ένα απλό κρυολόγημα, μπορεί να είναι θανατηφόρο για ένα μωρό. Αν επισκεφθείτε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο τον χειμώνα θα δείτε κρεβατάκια γεμάτα με μωρά που αγωνίζονται να αναπνεύσουν.

Ο ιός της βρογχιολίτιδας είναι ένας ύπουλος ιός, που δεν αποκαλύπτει την σφοδρότητά του μέχρι να περάσουν 5 ημέρες. Και το χειρότερο είναι ότι οι ενήλικες μπορεί να μεταφέρουν την ασθένεια, ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν την έχουν εκδηλώσει ακόμα.

Το ξέρω και το καταλαβαίνω ότι είναι απίστευτα δύσκολο να αντισταθεί κάποιος στα αξιαγάπητα μωρά και τα ροδαλά μαγουλάκια τους. Σας ικετεύω, όμως, να το ξανασκεφτείτε. Κι αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε καθόλου,στο πίσω μέρος στο κεφαλάκι τους είναι το πιο ασφαλές σημείο για να φιλήσετε.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια της νοσοκόμας τη στιγμή που ετοιμαζόμασταν να βγούμε από το νοσοκομείο: “Είμαι τόσο χαρούμενη που όλοι μαζί επιστρέφετε σπίτι. Δεν ξέρετε πόσο κοντά ήταν στο να μην καταφέρει.”.

Ναι, η κόρη μας τα κατάφερε, ευτυχώς. Υπάρχουν, ωστόσο, τόσα πολλά μωράκια που δεν τα καταφέρνουν. Υπάρχουν τόσοι γονείς που φεύγουν από το νοσοκομείο χωρίς τα μωρά τους. Υπάρχουν τόσα πολλά μωράκια που χάνονται εξαιτίας ενός θανατηφόρου φιλιού. Οπότε αυτόν τον χειμώνα, ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κρατήσουμε τα μωρά ασφαλή».

πηγή: herviewfromhome.com