Παλιά Πόλη Πάφου: Δωρεάν περιηγήσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο – Βάλτε τις στο πρόγραμμα

Παλιά Πόλη Πάφου: Δωρεάν περιηγήσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο - Βάλτε τις στο πρόγραμμα
Υπό τον τίτλο «Meet the locals» διοργανώνονται δωρεάν περιηγήσεις μια φορά την εβδομάδα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στην Παλιά Πόλη Πάφου, μέσα στα πλαίσια των δράσεων της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου για την ανάδειξη του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023 αλλά και εμπλουτισμού της τουριστικής εμπειρίας των επισκεπτών σε περιόδους μη αιχμής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Πάφου την περιήγηση “Μeet the locals” θα διεξάγει αδειούχος ξεναγός και περιλαμβάνει «εξερεύνηση» της περιοχής γύρω από το κέντρο της Πάφου, τα νεοκλασικά κτήρια, τις ανανεωμένες πλατείες, το εμπορικό κέντρο, και πολλά άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Ο στόχος των περιηγήσεων

Κύριος στόχος της προσπάθειας είναι, όπως αναφέρεται, εκτός από τον εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, να γίνει γνωστή ακόμη περισσότερο η Παλιά Πόλη και τα λιγότερο γνωστά μέρη του κέντρου καθώς και τα έργα και υποδομές που δημιουργήθηκαν.
Η βόλτα αρχίζει από την στάση λεωφορείων «Αγορά» κάθε Πέμπτη, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, στις 09.30, και οι συμμετέχοντες μέσα από την ξενάγηση περίπου 2.5 ωρών απολαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα εμπειριών.
Μέσα από τα στενά δρομάκια και τις αναβαθμισμένες πλέον γειτονιές, πλατείες και πεζόδρομους, η βόλτα τερματίζει στο Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στην οδό Μακαρίου στην Παλιά Πόλη όπου οι συμμετέχοντες έχουν τον χρόνο πλέον για περαιτέρω περιήγηση, ψώνια ή ξεκούραση.
Σημειώνεται πως κρατήσεις και πληροφορίες παρέχονται από το γραφείο της ΕΤΑΠ και του Γραφείου Πληροφόρησης Υφυπουργείου Τουρισμού Πάφου στα τηλέφωνα: 26811500, 26932841 ή στο email info@visitpafos.org.cy, www.visitpafos.org.cy και FB Pafos region

Διαβάστε επίσης