Τα μυστικά για οικονομικές καλοκαρινές διακοπές

Πώς θα επιλέξετε ξενοδοχείο, ώστε να απολαύσετε την πολυτέλεια στο έπακρο, χωρίς να χρεωθείτε παραπάνω; Μπορεί να μην γνωρίζετε όλα τα «προνόμια» της φιλοξενίας σε ένα ξενοδοχείο, όμως οι άνθρωποι εκεί βρίσκονται για να σας εξυπηρετήσουν και να κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη. Αρκεί να ζητήσετε αυτό που θέλετε!

Οι συνεργάτες του terrabook.com της πρωτοποριακής και καινοτόμας πλατφόρμα που μας  δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσουμε όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούμε για τον προορισμό των διακοπών μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά να απολαύσετε οικονομικά όλες τις παροχές των ξενοδοχείων στις καλοκαιρινές διακοπές !

  1. Προτιμήστε καινούρια ξενοδοχεία

Ένα ξενοδοχείο που έχει μόλις ανοίξει, πιθανότατα έχει αρκετά δωμάτια διαθέσιμα. Ετσι θα σας διαθέσει το καλύτερο, ώστε με την εμπειρία σας να βοηθήσετε στη διαφήμισή του.

  1. Κάντε «check-in» αργά μέσα στην ημέρα

Με τον τρόπο αυτό, αν ένα ξενοδοχείο δεν είναι γεμάτο, τότε είναι πιθανό να σας δώσει το καλύτερο από τα δωμάτια που έχει άδεια.

  1. Αν γιορτάζετε κάτι, πείτε το!

Τα ξενοδοχεία γνωρίζουν ότι αν κάνουν την «ξεχωριστή» σας μέρα, ακόμα πιο ξεχωριστή, τότε εσείς θα μοιραστείτε την εμπειρία και τις φωτογραφίες σας με τους φίλους σας και θα… απογειώσετε το ξενοδοχείο και τους ανθρώπους του που τα φρόντισαν όλα για ‘σας.

  1. Κερδίστε διαμονή δωρεάν

Συνήθως κάτι τέτοιο γίνεται με την χρήση της ειδικής κάρτας που εκδίδουν τα μεγάλα ξενοδοχεία για τους πελάτες τους, ή με άλλες ειδικές προσφορές που αξίζει να ψάξετε ώστε να επωφεληθείτε!

  1. Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά δίκτυα και… κερδίστε

Η «κοινωνία» των νέων δικτύων είναι… ορθάνοιχτη σε προσφορές, διαγωνισμούς, δώρα και εκπλήξεις. Ειδικά τα ξενοδοχεία, μέσω τουριστικών ιστοσελίδων ή πρακτορείων ή και από μόνα τους προσφέρουν συχνά δωρεάν διαμονή για τους «τυχερούς».

  1. Ρωτήστε στο «check-in» μήπως υπάρχει καλύτερη προσφορά

Εσείς κάνατε την κράτησή σας μέσω διαδικτύου, όμως μπορεί με την άφιξή σας το ξενοδοχείο να έχει κάτι καλύτερο να προσφέρει. Ρωτήστε, δεν έχετε τίποτα να χάσετε!

  1. Ζητήστε μια έξτρα κάρτα εισόδου στο δωμάτιο

Τοποθετήστε τις κάρτες σε διαφορετικά σημεία, κι έτσι όταν η μία «ξεφορτιστεί», τότε θα έχετε εύκαιρη την άλλη και δεν θα τρέχετε πίσω στη ρεσεψιόν μέσα στη νύχτα – απλό, αλλά όταν «την πάθετε», θα μας θυμηθείτε!

  1. Φροντίστε να απολαμβάνετε τον ύπνο

Αν το μαξιλάρι δεν σας ταιριάζει, ζητήστε άλλο, ή βρείτε μόνοι σας ένα τρόπο να το κάνετε ιδανικό: με μια πετσέτα, με ένα ρούχο ή ακόμα και ένα πανί.

9.Χρησιμοποιήστε την τηλεόραση του δωματίου

Για κάθε άλλη χρήση, εκτός από το να δείτε τηλεόραση! Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή: Για παράδειγμα, ως φορτιστής. Όλες οι τηλεοράσεις των ξενοδοχείων έχουν θύρες USB, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την φόρτιση συσκευών χωρίς να κουβαλάτε πρίζες μαζί σας. Επίσης, συνδέστε την οθόνη με την φωτογραφική σας μηχανή, δείτε τις φωτογραφίες που τραβήξατε, σβήστε τις άχρηστες και… μην επαναλάβετε την επόμενη μέρα τις ίδιες «άτυχες» πόζες!