«Ομολογώ πως μου αρέσει που έχω τα παιδιά στο σπίτι όλη την ημέρα»

Εχθές σας παρουσιάσαμε την άποψη μαμάς, η οποία ήταν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, επειδή έπρεπε να συντονίζει τις κινήσεις των 5 παιδιών της καθημερινά και αποκλειστικά, στη διάρκεια της καραντίνας και της όλης κατάστασης που ζούμε.

Σήμερα, μία μητέρα γράφει για το πόσο χαρούμενη είναι που βρίσκεται με τα παιδιά της στο σπίτι και πόσο απολαμβάνει αυτή την κατάσταση, παραδεχόμενη ότι νιώθει άσχημα έπειδη η ψυχολογία της διαφέρει από τις υπόλοιπες.

Διαβάστε την εξομολόγησή της και μην ξεχνάτε ότι κάθε περίπτωση και κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Δεν αντιδρούμε όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο σε καταστάσεις που μοιάζουν ίδιες.

Σημασία έχει με όσα κάνουμε να νιώθουμε εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι καλά, για να περάσει όλο αυτό όσο πιο ανώδυνα γίνεται…

Ομολογώ πως μου αρέσει που έχω τα παιδιά στο σπίτι όλη την ημέρα

«Όλον αυτόν τον καιρό που βρισκόμαστε σε καραντίνα, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τις πολλές ώρες μπροστά στις οθόνες, όλους στο σπίτι συνέχεια, σκέφτομαι ότι είμαστε ΚΑΛΑ και αναρωτιέμαι: “Συμβαίνει κάτι λάθος με εμένα, αν απολαμβάνω όλες αυτές τις ώρες στο σπίτι;”

Η εξομολόγησή μου έχει να κάνει με το ότι αυτές τις ημέρες διαβάζω και ακούω όλες τις μαμάδες που ξέρω να παραπονιούνται και να δυσκολεύονται με τα παιδιά στο σπίτι και τις υποχρεώσεις που έχουν.

Παραδέχομαι πως και εγώ έχω τα πάνω και τα κάτω μου με τα παιδιά, αλλά όχι κάτι περισσότερο από ό,τι συνέβαινε πριν ξεσπάσει όλο αυτό με την πανδημία.

Παίζουμε, γελάμε, τσακωνόμαστε, κλαίμε, φωνάζουμε, κοιμόμαστε και πάλι από την αρχή την επόμενη ημέρα.

Αν και θέλω οι κόρες μου να επιστρέψουν στο σχολείο και τις δραστηριότητές τους, χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθήσουμε κάποιο μάθημα μέσω οθόνης, η παρούσα κατάσταση δεν επηρεάζει αρνητικά τη σχέση με τα παιδιά μου.

Γνωρίζουμε καλύτερα η μία την άλλη. Κάνουμε πράγματα μαζί και περνάμε καλά.

Τα παιδιά μου δεν είναι λυπημένα ή κακόκεφα – ζωγραφίζουν και παίζουν όλη την ώρα. Τα μαθήματα από το σπίτι συνεχίζουν να παρουσιάζουν δυσκολίες και εμείς προσπαθούμε να ακολουθούμε τις οδηγίες των δασκάλων.

Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα φιλί και ένα χαμόγελο και την κλείνουμε συζητώντας τα 5 καλά πράγματα που μας συνέβησαν μέσα στην ημέρα.

Σκοπεύω να εκμεταλλευτώ κάθε λεπτό αυτών την ημερών με τα παιδιά, επειδή είναι πάρα πολύ πιθανό -εύχομαι να πάνε όλα καλά- να μην ξαναγυρίσουν.

Κι όμως, κάθε μαμά στο Facebook με κάνει να νιώθω ντροπή γι’ αυτό.

Και πριν με σχολιάσετε αρνητικά, θυμηθείτε αυτό που όλες ζητάμε από τους άλλους:

Μην κρίνετε!

Πριν την κρίση του κορωνοϊού, ήδη πίστευα ότι η πολυφορτωμένη καθημερινότητα, οι δραστηριότητες, οι βόλτες, τα θέατρα, τα οικογενειακά τραπέζια και το να πηγαίνουμε διαρκώς κάπου επειδή “δεν μπορούμε να καθόμαστε – κάτι πρέπει να κάνουμε”, δεν ήταν κάτι απόλυτα υγιής.

Γι’ αυτό και προσπαθούσα να περνάω πάντα χρόνο με την οικογένειά μου στο σπίτι. Το σπίτι μας ήταν πάντα ένα μέρος που μπορούσαμε να μιλήσουμε, να παίξουμε, να γελάσουμε.

Ήταν το καλύτερο μέρος για εμάς.

Πιστεύω ότι αν δεν χρησιμοποιήσω αυτές τις ώρες στο σπίτι για να μάθω στα παιδιά μου να μαζεύουν τα ρούχα τους, να προσέχουν τα πράγματά τους, να βοηθούν στις δουλειές, τι να κάνουν όταν νιώθουν βαρεμάρα και πώς να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα συναισθήματά τους, τότε δεν έχω κάνει καλά τη δουλειά μου.

Το να κάνω καλά τη δουλειά μου είναι αυτό που μου δίνει ελπίδα και δύναμη καθημερινά να συνεχίσω. Είτε πρόκειται για το γραφείο είτε για το σπίτι μου.

Και δεν θα αφήσω κανέναν να με κάνει να ξαναντραπώ γι’ αυτό. Επειδή, το να μένεις στο σπίτι σου με τους αγαπημένους σου δεν θα έπρεπε να είναι τρομακτικό ή να προκαλεί άγχος.

Το καλύτερο που μπορώ να κάνω για τα παιδιά μου στη δεδομένη κατάσταση είναι να τα βοηθήσω να νιώθουν ασφάλεια, αγάπη και φροντίδα. Σε αυτές τις αβέβαιες ώρες είναι αυτό που αξίζουν και αυτό που μπορώ εγώ να τους προσφέρω…»

πηγή: mom.com