Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην ορεινή Λεμεσό

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να καταστείλουν το πύρινο μέτωπο που σαρώνει την ορεινή Λεμεσό από το μεσημέρι της Κυριακής 6 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει νωρίς τα ξημερώματα ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι Δυνάμεις εργάζονταν για τη δημιουργία εγκαταστάσεων σωλήνων νερού για κατασβέσεις σε απρόσιτες περιοχές μετά από διάνοιξη οδών με καδενοφόρα οχήματα.

συλλογική προσπάθεια για κατάσβεση

«Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές, αυτό πρέπει να κρατήσουμε από τη σημερινή μέρα» δήλωσε το βράδυ της Κυριακής από το συντονιστικό κέντρο Φασούλας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Λεμεσό η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ενώ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος, είπε ότι στόχος είναι η πυρκαγιά να οριοθετηθεί απόψε.

Η κ. Προκοπίου είπε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές, σημειώνοντας ότι όλοι οι αρμόδιοι βρίσκονται συνεχώς σε επαφή σε αυτή την συλλογική προσπάθεια για κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης λειτουργεί ως ένα σώμα με το Υπουργείο Γεωργίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών με την συμβολή της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας.

«Θέλω επίσης να τονίσω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή. Είμαστε σε άμεσο συντονισμό μαζί του» είπε η κ. Προκοπίου. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες από το Υπουργείο Εξωτερικών και έχει εξασφαλιστεί η παρουσία δύο ελληνικών Canadair αύριο το πρωί, ενώ όπως ανέφερε θα υπάρξει και συνδρομή και από τον Λίβανο με ένα ελικόπτερο.

Φωτογραφία αρχείου: ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε επίσης:

Ένας ψυχολόγος μοιράζεται τα 6 τοξικά χαρακτηριστικά των νάρκισσων γονέων

Μικρές οι αυξήσεις στα σχολικά είδη: Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών συμβουλεύει