Εντοπίστηκαν τα δύο πρόσωπα που αγνοούνταν: Εκκενώθηκαν χωριά, έκλεισαν δρόμοι

Ανεξέλεγκτη μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά ανατολικά της Κοινότητας Γιόλου στην Επαρχία Πάφου, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό και να επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο προτού λάβει ακόμη περισσότερες διαστάσεις, ενώ κρίθηκε ανάγκη για εκκένωση του χωριού Ψάθι, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσίας, η πυρκαγιά καίει ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα, ενώ την φωτιά εντόπισε το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών που ήταν σε περιπολία και προέβηκε σε ρίψη νερού.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν επιστρατευτεί συνολικά πέντε πτητικά μέσα και κλήθηκαν ενισχύσεις από την Επαρχία Λεμεσού και την ΕΜΑΚ, ενώ έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο.

Περαιτέρω, η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία προχώρησαν αρχικά στην εκκένωση του χωριού Ψάθι και ακολούθως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Παναγιώτη Λιασίδη, των κοινοτήτων Χούλου, Κούρδακα και Λεμόνα.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε πληροφόρηση για δύο πρόσωπα που βρίσκονταν σε κτηνοτροφικό υποστατικό να αγνοούνταν με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση για εντοπισμό τους. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, τα δύο πρόσωπα έχουν επικοινωνήσει.

Διαβάστε επίσης:

Σπαγγέτι με σάλτσα καρότου: Ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ πιάτο

Τι δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή των παιδιών το καλοκαίρι;