Οικογένεια πήγε σε κλινική για δηλητηρίαση, κατέληξε σε ξενοδοχείο καραντίνας

Οικογένεια πήγε σε κλινική για δηλητηρίαση, κατέληξε σε ξενοδοχείο καραντίνας

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε μία οικογένεια Βρετανών που ήρθε για διακοπές στην Κύπρο, αλλά έπρεπε να μείνει σε διαφορετικά ξενοδοχεία γιατί βρέθηκε μέλος της θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η οικογένεια Parry από το Flintshire ενώ έκανε διακοπές στην Πάφο, η 7χρονη κόρη τους εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό.

Οι τουρίστες καταγγέλλουν ότι αν και έκαναν στη συνέχεια τεστ PCR σε ιδιωτικό εργαστήριο και ήταν αρνητικοί, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχθηκε τα αποτελέσματα και τους είπε ότι η 7χρονη με τον πατέρα της έπρεπε να μείνουν για 10 ημέρες καραντίνα στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στο ξενοδοχείο που είχαν κλείσει.

Από την πλευρά του το ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI διαβεβαίωσε ότι κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την οικογένεια αλλά ο Martin Parry ισχυρίζεται ότι δεν έχουν στήριξη από κανένα.

Δήλωσε στο BBC ότι ένας εκπρόσωπος της TUI του είπε ότι «κάνουμε ότι μπορούμε αλλά είναι η νομοθεσία της Κύπρου και η μόνη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε είναι να ακολουθείται την κυπριακή νομοθεσία».

Το χρονικό της περιπέτειας

Ο Martin η σύντροφος του Lisa και τα τρία τους παιδιά αναχώρησαν για Κύπρο στις 30 Οκτωβρίου αλλά λίγες ημέρες αργότερα η μεγαλύτερη τους κόρη ένιωσε άρρωστη.

Τότε πήγαν τα παιδιά τους σε κλινική στην Πάφο αλλά τους είπαν ότι έπρεπε να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, η κόρη τους ήταν θετική, έτσι τους είπαν να φύγουν από την κλινική.

Οι ίδιοι πάντως υποστηρίζουν ότι είχαν πάθει τροφική δηλητηρίαση.

Στη συνέχεια, η 7χρονη κόρη τους μεταφέρθηκε σε μονάδα για ασθενείς Covid, με τους γονείς της να καταγγέλλουν ότι «αντίκρισε εικόνες με άρρωστους ασθενείς που υποστηρίζονταν οξυγόνο, εικόνες δεν θα έπρεπε να δει ένα παιδί».

Όταν βελτιώθηκε η κατάσταση των παιδιών, έκαναν σε ιδιωτικό εργαστήριο τεστ PCR και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Όμως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχθηκε τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την καταγγελία τους στο BBC.

Έτσι κατέληξαν οι δύο σε ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στο ξενοδοχείο τους.

Διαβάστε επίσης:

Σε έξαρση η βρογχίτιδα στα παιδιά – Πότε να μας ανησυχήσει ο βήχας

«Έσβησε» 8χρονη από covid – Ανησυχία για τις αλυσίδες μετάδοσης σε σχολεία, γάμους, δομές

Κάθε μωρό όσο μικρό και αν γεννηθεί αξίζει το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή του