Οι Κύπριοι μαθητές λένε όχι στον ρατσισμό: Τα σχολεία που βράβευσε το υπ. Παιδείας

Οι Κύπριοι μαθητές λένε όχι στον ρατσισμό: Τα σχολεία που βράβευσε το υπ. Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η τελετή Βράβευσης των Σχολείων που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Δράσεων Προώθησης της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κατά τη σχολική χρονιά 2020-21.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο διαγωνισμός αποτελεί θεσμό συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη. Παρέχει ευκαιρίες αναγνώρισης και ανάδειξης των καλών πρακτικών που εφαρμόζονται από τα σχολεία για την προαγωγή θεμάτων ενεργού πολιτότητας, κοινωνικής  δικαιοσύνης, πρόληψης, καταπολέμησης και διαχείρισης της βίας στη σχολική κοινότητα.

Όχι στον ρατσισμό στα σχολεία

Ο διαγωνισμός για τη σχολική χρονιά 2020-2021 προέκυψε μέσα από τις δράσεις υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής του Υπουργείου για την Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στο Σχολείο, 2018-2022 και είχε ως στόχο την Προώθηση της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Μέσα από το θέμα του Διαγωνισμού και τις δράσεις που ανέπτυξαν τα σχολεία συναντώνται οι βασικοί άξονες της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στο σχολείο με τις προτεραιότητες της Αντιρατσιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές και φιλικό σχολικό περιβάλλον, το οποίο να προάγει ειρηνικές στάσεις και αξίες και στο οποίο τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη σχολική ζωή και την εκπαιδευτική διαδικασία, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε ιδιαιτερότητες.

Ποια σχολεία έλαβαν βραβεία

Κατά την έναρξη της τελετής, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες. Στη συνέχεια, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις από τα σχολεία που έλαβαν Βραβείο (Λύκειο Αγίου Αντωνίου, Λεμεσός, Α΄ Δημοτικό Σχολείο Γερίου, Λευκωσία και Α΄ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, Πάφος) και το σχολείο που διακρίθηκε με Έπαινο (Γ΄ Νηπιαγωγείο Καϊμακλίου, Λευκωσία).

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων και πλακετών.

Διαβάστε ακόμα:

Δ. Πόλης Χρυσοχούς: Δειγματοληψία για εξεύρεση συμβατού δότη για τον 8χρονο Λ. Σταύρου που πάσχει από λευχαιμία

Η κλασική συνταγή για παραδοσιακούς και νόστιμους κουραμπιέδες

Έρχεται στην Κύπρο το χάπι της Pfizer κατά της Covid-19: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το Paxlovid