Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Δώδεκα ολόκληρες ώρες θα διαρκέσει σήμερα η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, αφού ένα πολύ αυστηρό και λεπτομερές πρωτόκολλο πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τις 9:30 το βράδυ, οπότε η σορός της Βασίλισσας θα ενταφιαστεί.

Μάλιστα, στην βασιλική κρύπτη, όπου θα κάνει την τελευταία στάση της πριν τον ενταφιασμό, την «περιμένει» ο Βασιλιάς Φίλιππος, προκειμένου να ενταφιαστεί στο πλευρό της.

Την ίδια ώρα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συμμετέχουν στην διαδικασία, αποχαιρετώντας την αγαπημένη τους «Gan Gan».

Το τελευταίο επίσημο πορτρέτο της Βασίλισσας

Στην κηδεία θα συμμετέχουν ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ

Μέχρι στιγμής, τα τρία παιδιά των πρίγκιπα Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον δεν έχουν εμφανιστεί σε καμία εκδήλωση πένθους για την βασίλισσα Ελισάβετ, με τους γονείς τους να επιλέγουν να τα κρατήσουν μακριά από την όποια τελετή.

Ωστόσο, το παλάτι πίεσε τους γονείς και τελικά σήμερα στην κηδεία θα παραστούν ο 9 ετών πρίγκιπας Τζορτζ και η 7 ετών πριγκίπισσα Σαρλότ. Εξάλλου, ο πρίγκιπας Τζορτζ είναι πλέον ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Μάλιστα, πηγή από το παλάτι δήλωσε: «Οι αυλικοί επιθυμούν οπωσδήποτε ο πρίγκιπας Τζορτζ να είναι στην κηδεία με κάποια ιδιότητα, έστω και μόνο για να καθησυχάσει το έθνος για τη σειρά διαδοχής».

Δεν θα παραστεί, ωστόσο, ο 4 ετών πρίγκιπας Λούις.

Τα δύο μικρά παιδιά θα μπουν στο Αββαείο του Γουέστμινστετ στι 13:00 ώρα Ελλάδος, περπατώντας πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, ακριβώς πίσω από τους γονείς τους, Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον και μπροστά από τους θείους τους πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο μικρός Αρίωνας γεννήθηκε 670 γραμμάρια στις 25 εβδομάδες και βγήκε νικητής!

Ξεκινούν δωρεάν μαθήματα για την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής: Οι διακρίσεις της Κύπρου στις διεθνείς Ολυμπιάδες

Δίδυμα στο σχολείο: Να φοιτούν στο ίδιο τμήμα ή να χωρίζονται;