Ανήλικη σκότωσε τον βιαστή της και τώρα πρέπει να αποζημιώσει την οικογένειά του

42χρονος βίαζε την θετή του κόρη και αυτή είναι η ποινή του δικαστηρίου

Το ποσό των 150.000 δολαρίων κατάφερε να συγκεντρώσει μία νεαρή κοπέλα, τα οποία καλείται να καταβάλει ως αποζημίωση στην οικογένεια ενός άνδρα, που σκότωσε επειδή – σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα – τη βίασε κατ’ επανάληψη και την εξώθησε στην πορνεία.

Η υπόθεση της 17χρονης σήμερα Πάιπερ Λιούις έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ.

Σε ηλικία 15 ετών, η Πάιπερ Λιούις περιπλανιόταν στους δρόμους, όταν ένας 35χρονος άνδρας την προσέγγισε, την βίασε κατ’ επανάληψη και την εξέδιδε σε άλλους για να κερδίζει χρήματα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα.

Τον Ιούνιο του 2020 η Πάιπερ Λιούις σκότωσε τον Ζακάρι Μπρουκς στην Αϊόβα και ομολόγησε την ενοχή της.

Το δικαστήριο δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι η ανήλικη έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Την άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, τους οποίους αν παραβιάσει μέσα στην επόμενη 5ετία, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 20 ετών. Ωστόσο, βάσει της νομοθεσίας στην πολιτεία της Αϊόβα – που για τις ανθρωποκτονίες προβλέπει αποζημίωση στους συγγενείς θυμάτων – ο δικαστής την καταδίκασε να πληρώσει 150.000 δολάρια στην οικογένεια του άνδρα που σκότωσε.

Καταγγέλλοντας τον «ηθικά αδικαιολόγητο» νόμο, ένας από τους πρώην δασκάλους της Πάιπερ Λιούις, Λίλαντ Σκίπερ, που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας για τον διαδικτυακό έρανο ξεκίνησε τότε τον διαδικτυακό έρανο στον ιστότοπο GoFundMe.

Οι δωρεές, στην πλειονότητά τους 20-50 δολαρίων, ξεπέρασαν συνολικά την αποζημίωση που είχε επιδικαστεί στην οικογένεια του Ζακάρι Μπρουκς.

Συγκεκριμένα, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, είχαν συγκεντρωθεί 386.000 δολάρια. Ο Λίλαντ Σκίπερ διαβεβαίωσε ότι τα πρόσθετα κονδύλια θα διατεθούν για τις σπουδές της νεαρής κοπέλας.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με 2χρονο παιδί: Βρέθηκε νεκρό, μετά την εξαφάνισή του ενώ κοιμούνταν οι γονείς του

Κακοκαιρία σοκ στην Ιταλία: Αγνοείται νεαρή μαμά και δύο παιδιά στους χειμάρρους

Μπαμπάς βλέπει την κορούλα του χωρίς «παρτενέρ» στη σχολική γιορτή και κάνει κάτι πολύ συγκινητικό (vid)