Ο πόνος στο αυτί 4χρονου αφότου εφαγε χάμπουργκερ έκανε γιατρό να σημάνει «καμπανάκι κινδύνου»

Ο πόνος στο αυτί 4χρονου αφότου εφαγε χάμπουργκερ έκανε γιατρό να σημάνει «καμπανάκι κινδύνου»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει μία παιδίατρος, μετά από ένα απίστευτο περιστατικό, όπου 4χρονος υπέφερε από τραυματισμό στο αυτί, αφότου έφαγε… χάμπουργκερ.

Μάλιστα, καλά διαβάζετε. Κι έτσι προειδοποιεί όλους τους γονείς, αλλά και όσους έχουν BBQ στο σπίτι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα εργαλεία που χρησιμοποιούν.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η γιατρός και μητέρα τεσσάρων παιδιών μοιράζεται την περίπτωση του παιδιού στο διαδίκτυο, προκειμένου να επιστήσει την προσοχή όλων. Ένα μικρό αγοράκι υπέφερε από δριμύ πόνο στο αυτί. Όπως επισημαίνει η γιατρός, το παιδί την ώρα που έτρωγε χάμπουργκερ, ξαφνικά έπιασε το αυτί του και άρχισε να κλαίει, διαμαρτυρόμενο, ότι πονά.

Η οικογένειά του το μετέφερε στα επείγοντα και οι εξετάσεις του ήταν καθαρές. Είπαν στους γονείς να του χορηγήσουν ιβουπροφένη και να επισκεφθούν έναν ωτορινολαρυγγολόγο μερικές μέρες μετά. Όμως, έπειτα από τις εξετάσεις που του έγιναν, δεν βρέθηκε τίποτα. Το παιδί συνέχισε να λαμβάνει ιβουπροφένη και σταγόνες, προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο, αλλά δεν γινόταν τίποτα.

Έτσι, δύο μέρες μετά υποβλήθηκε σε εξέταση του μαστοειδή, ενός μικρού οστού πίσω από το αυτί. Και πάλι, όμως, όλα έδειχναν φυσιολογικά.

Ο πόνος, όμως, επέμενε. Λίγες ημέρες μετά, το αγόρι και η οικογένειά του ξαναπήγαν στα επείγοντα, όπου αυτή τη φορά η εν λόγω παιδίατρος είχε βάρδια.

«Είχε κάποιους πυρετούς και δεν ήθελε να φάει και να πιει, δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε με το παιδί. Οι εξετάσεις ήταν μια χαρά, αλλά ακόμη πονούσε», ανέφερε.

Η διάγνωση

Τελικά, ανακάλυψαν ένα μικρό πρήξιμο και μία ευαισθησία στη δεξιά πλευρά του λαθιμού, γύρω από την περιοχή των αμυγδαλών.

«Κάναμε μία ακόμη ακτινογραφία στο λαιμό συμπεριλαμβανομένων και των αυτιών. Και μας έδωσε τελικά την απάντηση», τόνισε η παιδία τρος.

Το μικρό αγοράκι είχε ένα 2 εκατοστών μεταλλικό σύρμα «φραγμένο» στους περιαμυγδαλιακούς ιστούς στα δεξιά» που προκάλεσε την ανάπτυξη ενός αποστήματος γύρω του.

«Έτρωγε χάμπουργκερ, όταν συνέβη. Τα μεταλλικά συρματάκια στις βούρτσες για τη σχάρα της ψησταριάς πιθανώς έμειναν πάνω στο μπιφτέκι. Και όταν το παιδί το έφαγε, κατανάλωσε και ορισμένα από αυτά. Ένιωθε τον πόνο στο αυτί, πιθανότατα λόγω της ευσταχιανής σάλπιγγας, με την οποία συγκοινωνεί το μέσο αυτό με τον ρινοφάρυγγα», είπε η γιατρός.

Η προειδοποίηση της γιατρού

Το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί αφαίρεσαν το μέταλλο που είχε απομείνει, ενώ στη συνέχεια του χορήγησαν αντιβιοτικά, με τον πόνο να υποχωρεί.

«Μην χρησιμοποιείτε τέτοιοες βούρτσες για τις σχάρες με μεταλλικά συρματάκια. Δεν είναι ο μόνος κίνδυνος στα σταθύν κομματάκια στο λαιμό σας, αλλά μπορούν να προκαλέσουνεμφράξεις του εντέρου και διατρήσεις στην κοιλιά σε περίπτωση κατάποσης», συμβουλεύει η γιατρός.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Δεν έχει σημασία πόσο κατάφερες τελικά να θηλάσεις, σημασία έχει η προσπάθεια

Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου καθηγήτρια την ώρα του μαθήματος

Απίθανος χειρουργός κάθεται στο φορείο με παιδιά ασθενείς για να τους φτιάχνει τη διάθεση (video)