Ο Δήμος Λεμεσού βράβευσε σχολεία μαθητικού διαγωνισμού για κλιματική αλλαγή

Για τη δημιουργικότητα και τις ιδέες τους για το μέλλον της Λεμεσού του 2030 βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριες λυκείων της Λεμεσού, στο πλαίσιο διαδικτυακού μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Κλιματική Αλλαγή – Κτίζουμε τη Λεμεσό του 2030».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, με το πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ να αποσπά η Β΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Γρηγόρη Αυξεντίου».

Το δεύτερο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ έλαβε το Λανίτειο Λύκειο, ενώ το τρίτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ πήρε το Λύκειο Αγίου Αντωνίου.

Τα βραβεία απένειμε ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, ενώ κατά τη διάρκεια της τελετής οι μαθητές μίλησαν για την εμπειρία τους στην παραγωγή του βίντεο και εισηγήθηκαν δράσεις που μέσα από τα σχολεία τους θα βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση των νέων για την κλιματική αλλαγή.Ο διαγωνισμός αφορούσε ένα βίντεο διάρκειας 30 – 60 δευτερολέπτων με θέμα τις απειλές που προκύπτουν λόγω της κλιματικής αλλαγής, για την επαγρύπνηση των πολιτών.

«Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν συγκινητική, ενώ εντυπωσίασε ο τρόπος που οι μαθητές τα δημιούργησαν με φαντασία, πραγματική έγνοια για το περιβάλλον και επίγνωση του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού στις 16 Ιουνίου 2023 και για τα αποτελέσματα λήφθηκαν υπ’ όψιν οι αριθμοί επισκεψιμότητας του κάθε βίντεο.

Ο διαδικτυακός μαθητικός διαγωνισμός για μαθητές/τριες λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών και των Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Λεμεσού εντάσσεται στις δράσεις που στηρίζει ο Δήμος ως μια από τις 112 πόλεις που έχει επιλέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Αποστολή EU Mission Cities, με στόχο να γίνουν κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030.

Διαβάστε επίσης:

Κατάσχεση 5.000 φαρμακευτικών προϊόντων στην Κύπρο σε διεθνή επιχείρηση!

Οι 14 βασικές δεξιότητες που θα πρέπει να έχει ένα παιδί πριν μιλήσει, σύμφωνα με την ειδικό