Ο 4χρονος Νικόλας δίνει μάχη με τον καρκίνο και χρειάζεται την βοηθειά μας

Ο 4χρονος Νικόλας δίνει μάχη με τον καρκίνο και χρειάζεται την βοηθειά μας

Την πιο γενναία μάχη της ζωής του δίνει στα 4 μόλις του χρόνια ο μικρός Νικόλας.

Το παιδί βρίσκεται στη Γερμανία για θεραπείες, και οι δικοί του προσπαθούν να συγκεντρώσουν το ποσό των 250.000 ευρώ, ώστε να καταφέρει να λάβει ένα δοκιμαστικό εμβόλιο στις ΗΠΑ, κάτι που όπως αναφέρουν θα τον βοηθήσει να βγεί νικητής και να μπορέσει να ζήσει μια ζωή όπως τα υπόλοιπα παιδάκια.

Ο κίνδυνος υποτροπής του συγκεκριμένου είδους καρκίνου είναι 60%, και δυστυχώς αν υποτροπιάσει, το ποσοστό επιβίωσης μειώνεται στο 10%. Η συγκεκριμένη σειρά εμβολίων στην Αμερική είναι η μόνη θεραπεία που μπορεί να τον κρατήσει ζωντανό χωρίς να υποτροπιάσει.

Η ιστορία του Νικολα

«Στις 15/12/2020, το 4χρονο αγοράκι μας, ο Νικόλας μας, διαγνώστηκε με μεταστατικό νευροβλάστωμα (καρκίνος, στάδιο 4), ένας εξαιρετικά επιθετικός καρκίνος του νευρικού συστήματος. Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε όγκος 10 εκατοστών πάνω από το δεξί του νεφρό, και ότι ο καρκίνος είχε μετασταθεί και εξαπλωθεί σε όλο το μικρό του κορμάκι (συμπεριλαμβανομένων των οστών, του μυελού των οστών και των λεμφαδένων).

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου 2020, ο Νίκολας μας ξεκίνησε χημειοθεραπεία για να σταματήσει την περαιτέρω εξάπλωση του καρκίνου. Η θεραπεία του έγινε στην Κύπρο και περιλάμβανε 8 ταχείες χημειοθεραπείες (rapid chemotherapy treatments), με κάθε κύκλο να πραγματοποιείται κάθε 10 ημέρες. Επίσης, έγιναν περισσότερες από 10 μεταγγίσεις αίματος και αιμοπεταλίων, και πολλά βάσανα και πόνος που δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει κανένα παιδί. Ο Νίκολας μας πέρασε σχεδόν 3 μήνες στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης: «Η μικρή μου κόρη είχε καρκίνο κι εγώ νόμισα ότι το αίμα της ήταν περίοδος ή κακοποίηση»

Η θεραπεία του Νικόλα έχει πλέον μεταφερθεί από την Κύπρο στη Γερμανία. Μαζί με τον Νικόλα στην Γερμανία είναι η μαμά, ενώ ο μπαμπάς έμεινε στην Κύπρο για να φροντίζει το δεύτερο τους παιδάκι, τον ενός ετών Λούκα. Η οικογένεια θα μείνει χωριστά για τουλάχιστον ένα χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία του Νικόλα. Η πίεση είναι τεράστια, ψυχική, σωματική, και οικονομική.

Ο Νικόλας έχει μακρύ δρόμο ακόμη μπροστά του και η θεραπεία θα είναι πολύ τοξική. Θα υποστεί έντονες θεραπείες που πιθανόν να του αφήσουν μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Το χρονοδιαγραμμα θεραπείας για το Νευροβλάστωμα στο στάδιο 4 διαρκεί περίπου 15 μήνες και περιλαμβάνει 8 κύκλους χημειοθεραπείας, επέμβαση για αφαίρεση του όγκου, μεταφορά βλαστοκυττάρων (stem cell transfer), χημειοθεραπεία υψηλής δόσης με μεταμόσχευση μυελού των οστών, ακτινοθεραπεία και ανοσοθεραπεία.

Το αγόρι μας είναι ένα πολύ έξυπνο παιδί, που μιλά 3 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Ρωσικά) άπταιστα. Έχει ένα μικρότερο αδερφάκι, τον Λούκα με τον οποίο αναγκαστικά χωρίστηκαν. Αγαπά τους δεινόσαυρους, να παίζει με τους φίλους του, και θέλει να επιστρέψει στο σχολείο του και στην ζωή του.

Δυστυχώς, ακόμη και μετά από όλη αυτή τη χρονοβόρα και επίπονη θεραπεία, η πιθανότητα υποτροπής του νευροβλαστώματος είναι αρκετά υψηλή (περίπου 60%). Εάν υποτροπιάσει, η πιθανότητα επιβίωσής πέφτει στο 10%.

Εδώ ζητούμε τη βοήθειά σας. Για να καταφέρουμε να δώσουμε στον Νικόλα μας την καλύτερη ευκαιρία επιβίωσης, πρέπει να συγκεντρώσουμε το ποσό των 250.000 ευρώ για να αποκτήσουμε πρόσβαση στη δοκιμή εμβολίων (vaccine trial) που γίνεται στην Αμερική.

Διαβάστε επίσης: Γονείς νόμιζαν ότι ο γιος τους είχε κορωνοϊό, αλλά είχε καρκίνο

Το συγκεκριμένο εμβόλιο ουσιαστικά θα εκπαιδεύσει το σώμα του παιδιού να αναγνωρίζει τα καρκινικά κύτταρα, έτσι ώστε το ανοσοποιητικό του σύστημα να τα σκοτώνει προτού εξαπλωθούν.

Λατρεύουμε το μωράκι μας, τον Νικόλα μας, και δεν αντέχουμε να σκεφτόμαστε οτι μπορεί να τον χάσουμε. Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας να του δώσουμε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία να κερδίσει πίσω την ζωή του.

Σας ζητούμε με όλο μας το είναι να μας στηρίξετε σε αυτό το δύσκολο μας ταξίδι, κάνοντας μια δωρεά, όσο μικρή ή μεγάλη μπορείτε. Αν σας είναι εύκολο, μπορείτε επίσης να κάνετε share τη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλη σας την βοήθεια»

πως μπορουμε να βοηθησουμε

“Οσοι θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας κάνοντας μια δωρεά, παρακαλώ κάντε κλικ σε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους”:

Go Get Funding: https://gogetfunding.com/nicholas-the-brave/

Bank of Cyprus

Αριθμός Λογαριασμού: 033700004185

IBAN: CY88002003370000000000418500

SWIFT / BIC BCYPCY2N

Όνομα Λογαριασμού:  TAIROVA ALFIA

Revolute: @alfia2a5i

Δικαιούχος: Alfia Tairova

IBAN LT89 3250 0481 3187 0275

BIC REVOLT21

Δωρέες μέσω Paypal: paypal.me/NicholasFightsCancer

Paypal email: nicholassofocleous81@gmail.com

Διαβάστε επίσης: Στη «γειτονιά των αγγέλων» ο 7χρονος Ζαχαρίας – Η επιθυμία της οικογένειας