«Μισή έφηβη, μισή πετσέτα»: Ως πότε θα «καταστρέφονται» τα πιο όμορφα καλοκαίρια;

«Μεσημέρι Κυριακής στην παραλία, μπροστά μου υπάρχει ένα ανθισμένο κορίτσι που μοιάζει με μυθολογική φιγούρα, μισή έφηβη και μισή πετσέτα.

Δεν αφήνει από πάνω της την πολύχρωμη τεθωρακισμένη πανοπλία της, την παρακολουθώ για λίγο και δεν την είδα να μπαίνει στο νερό, αν και η θάλασσα είναι μπλε κοβαλτίου, η οποία είναι πραγματικά δύσκολο να αντισταθεί.

Κοιτάζει τα κύματα αλλά δεν στέκεται όρθια, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι δείχνει ένα σώμα που προφανώς δεν δέχεται, κάτι διαφορετικό από εκείνο το κορίτσι που επιπλέει στην ακτή παίζοντας ρακέτες ένα μέτρο μακριά της, χωρίς ένα γραμμάριο κυτταρίτιδας στα λεπτά πόδια της.

Την κοιτάζω και σκέφτομαι πόσο θα ήθελε να βουτήξει στο νερό, ελεύθερη και σίγουρη, πόσο καταστρέφει ένα από τα πιο όμορφα καλοκαίρια της ζωής της και πόσα ακόμη θα το καταστρέψει προτού συνειδητοποιήσει ότι το μυαλό της είναι η πιο ισχυρή πετσέτα που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αισθανθεί όμορφη και δυνατή….»

Το παν ειναι μια δυνατη ψυχη

Την παραπάνω ιστορία την αλιεύσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και μάλλον δεν ήμασταν μόνο εμείς. Μία αναγνώστριά μας, διαβάζοντας το ίδιο ποστ, εξομολογήθηκε τη δική της ιστορία.

«Το ποστ αυτό τράβηξε με τόση δύναμη τις ευαίσθητες χορδές μου, που ένιωσα σαν ξεχαρβαλωμένη κιθάρα. 

Ως έφηβη ζύγιζα 76 κιλά… Ζούσα αυτό ακριβώς. Δεν φορούσα μπικίνι, για να μη φανεί το στομαχάκι ή κοιλίτσα που ήταν πιο στρογγυλά από των άλλων κοριτσιών.

Έφτανα μέχρι την άκρη της ακτής και μία αστραπιαία κίνηση πέταγα την πετσέτα και βουτούσα σε χρόνο dt, προκειμένου να μην προλάβει κανείς να δει τα με κυτταρίτιδα, παχουλά πόδια μου. 

Οταν ήθελα να ξαναβγω στην παραλία, φώναζα κάποιον που ήταν μαζί μου να μου φέρει την πετσέτα, δήθεν ότι κρύωνα να βγω από το νερό. Ομως, αυτό που ήθελα ήταν να καλύψω την «ατέλειά» μου, μπροστά στη «τελειότητα» (;)  των υπολοίπων με τα ωραία, γυμνασμένα σώματα. 

Διαβάστε επίσης:

 Και τα αγόρια πάσχουν από διατροφικές διαταραχές: Ένα πρόβλημα που συχνά παραβλέπουμε

Να καλύψω την «ατέλειά» μου μπροστά στα «αετίσια» βλέμματα που ψάχνουν την κυτταρίτιδά σου, ακόμη και στους αστραγάλους σου. 

Να καλύψω την «ατέλειά μου» για να αποφύγω τα σιγοψιθυρίσματα. 

Δεν ήθελα να έρχεται το καλοκαίρι, γιατί πολύ απλά δεν είχα πώς να καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερο τα «χοντρά πόδια», «την χοντρή κοιλιά». Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά, είναι τα λόγια του περίγυρου.

Άκουγα τα χίλια μύρια: «Η χοντρή», «η βαρέλω», «η πατάτα»… Δεν έκαναν παρέα μαζί μου οι συμμαθήτριές μου, επειδή εκείνες ήταν αδύνατες και φορούσαν ωραία ρούχα, ενώ εγώ φόρμες για να κρύβουν τα περιττά. 

Μπορεί σήμερα να ζυγίζω 20 κιλά λιγότερα. Τα έχασα, όχι για να τους κάνω τη χάρη, απλά έφυγαν μόνα τους, λόγω συγκυριών. Έφυγαν για λόγους που καλύτερα να μην σας τύχουν.

Διαβάστε επίσης:

«Ντρεπόμαστε για το σώμα μας και το κρύβουμε, αντί να ντρεπόμαστε για τις ψυχές μας»

Ευτυχώς, στις μέρες μας γίνονται αρκετές προσπάθειες από διάσημες και μη να σταματήσει το bodyshaming.

Όλο και περισσότερες γυναίκες τολμούν να φωτογραφηθούν με το σώμα τους, όπως ακριβώς είναι, χωρίς φίλτρα, χωρίς photoshop. 

Έχοντας βιώσει και τις δύο καταστάσεις, και με πολλά κιλά και με λίγα, αντιλήφθηκα, ότι δεν έφταιγαν μόνο οι συμμαθήτριές μου ή ο περίγυρος. Ίσως κι εγώ δεν ένιωθα τόσο δυνατή για να αποδεχθώ, ότι κι εγώ έχω τις δικές μου τέλειες ατέλειες.

Γιατί το παν δεν είναι ένα αδύνατο σώμα, αλλά ένα δυνατό σώμα και μία ακόμη πιο δυνατή ψυχή.

Διαβάστε επίσης:

Το Instagram βοήθησε αυτή τη γυναίκα να χάσει πάνω από 50 κιλά – Δείτε τα 5 μυστικά της