Μωρό γεννήθηκε με τρία γεννητικά όργανα – Η πρώτη καταγεγραμένη περίπτωση

Με μία σπάνια δυσμορφία γεννήθηκε ένα μικρό αγοράκι και φαίνεται πως είναι το μοναδικό παιδί στον κόσμο που γεννήθηκε με τρία γεννητικά όργανα.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση στον κόσμο Τριφαλλία (τριπλού πέους) και βρέθηκε στην πόλη Ντοχούκ, στο Βόρειο Ιράκ.

Ωστόσο, μόνο το ένα από τα τρία γεννητικά όργανα ήταν λειτουργικό και τα υπόλοιπα δύο ακρωτηριάστηκαν με χειρουργική επέμβαση.

Το παράξενο ιατρικό περιστατικό καταγράφηκε στην ιατρική επιθεώρηση International Journal of Surgery Case Reports κι αμέσως έγινε viral στα social media.

«Από όσα γνωρίζουμε, είναι η πρώτη περίπτωση με τρία πέη ή τριφαλλία που έχει αναφερθεί», ανέφερε στη μελέτη ο Δρ Σακίρ Σαλίμ Τζαμπαλί.

«Καμία άλλη παρόμοια περίπτωση έχει καταγραφεί στην ιατρική βιβλιογραφία για ανθρώπους» συνεχίζει ο επιστήμονας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, μόνο ένα από τα τρία πέη ήταν λειτουργικό, διέθετε δηλαδή ουρήθρα-το σωληνάκι που περνούν τα ούρα και το σπέρμα.

Πέρα από το λειτουργικό πέος, υπήρχε ακόμη άλλο ένα με μήκος 2 εκατ. κι ένα τρίτο με μήκος μόλις 1 εκατ.

Οι γιατροί αποφάσισαν να ακρωτηριάσουν τα άλλα δύο πέη, με τον Δρ. Τζαμπαλί να αναφέρει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα κι επιπλοκές.

Σημειώνεται ότι μόνο 1 στα 5 ή 6 εκατομμύρια αγόρια γεννιούνται με διφαλλία, δηλαδή δύο πέη κάθε χρονιά. Η πρώτη περίπτωση διφαλλίας καταγράφηκε το 1609.

Πηγή: Daily Mail,  sciencedirect.com