Ένα οριγκάμι χελιδόνι για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο – Το επετειακό γραμματόσημο για τα 50 χρόνια

Ένα επετειακό γραμματόσημο με σχέδιο το οριγκάμι χελιδόνι εξέδωσαν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50χρονων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Το εν λόγω σχέδιο αποτελεί, για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, σύμβολο ελπίδας, στήριξης και ανακούφισης σε περίοδο δοκιμασίας και αφιερώνεται σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα στο Σύνδεσμο, σε όλη την πορεία του.

Το γραμματόσημο και ο Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας παρουσιάστηκαν σήμερα σε Διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα».

«Μας τιμά η αναγνώριση του έργου μας από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία» ανέφερε η Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου κ. Μύρια Σταυράκη. Συνέχισε επισημαίνοντας ότι η ίδρυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου έγινε το 1971 από μια ομάδα εθελοντών, με εμπνευστές και πρωτοπόρους τους αείμνηστους Δημήτρη Σουλιώτη και Χακόπ Κεχεγιάν, οι οποίοι «έβαλαν στην άκρη τα ταμπού της εποχής για την ασθένεια του καρκίνου και στόχευσαν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών του τόπου μας».

Κυριότερος σκοπός τους ήταν η παροχή δωρεάν φροντίδας σε ασθενείς με εμπειρία καρκίνου. Σήμερα, ο Σύνδεσμος προσφέρει υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας στα δύο Κέντρα που λειτουργεί, την «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία και το «Ευαγόρειο» στη Λεμεσό, αλλά και στα σπίτια των ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος εξήρε το αξιέπαινο έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και την προσφορά του στην κυπριακή κοινωνία, προσθέτοντας ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει εμπράκτως τον Σύνδεσμο.

Μία ελάχιστη αναγνώριση για τα 50 χρόνια προσφοράς

Εκ μέρους των Κυπριακών Ταχυδρομείων, ο Αναπληρωτής Διευθυντής, κ. Παύλος Παυλίδης ανέφερε πως η έκδοση του επετειακού γραμματοσήμου αποτελεί μια ελάχιστη αναγνώριση για τα 50 χρόνια προσφοράς του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στην κυπριακή κοινωνία και τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Το επετειακό γραμματόσημο για τα 50 χρόνια Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου κυκλοφορεί σε 110.000 αντίτυπα στην τιμή των 0,34 ευρώ. Ο Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας κυκλοφορεί σε 4.500 αντίτυπα στην τιμή των €0,70. Το σχέδιο και η καλλιτεχνική επιμέλεια του γραμματοσήμου έγινε από τον Μανώλη Εμμανουήλ.