«Μην ξεχνάς να είσαι καλό αγόρι. Οι βαθμοί δεν έχουν σημασία»: Η ευχή αυτής της μαμάς είναι ό,τι πιο υπέροχο

«Μην ξεχνάς να είσαι καλό αγόρι. Οι βαθμοί δεν έχουν σημασία»: Η ευχή αυτής της μαμάς είναι ό,τι πιο υπέροχο

Οι καλοί βαθμοί είναι για πολλά παιδιά ένα ένα «καθήκον» που «επιβάλλουν» οι γονείς στα παιδιά τους.

Ωστόσο, το κυνήγι μίας υψηλής βαθμολογίας ως αποτύπωση μίας άριστης σχολικής επίδοσης πολλές φορές φορτώνουν τα παιδιά με άγχος και φόβο, ότι αν δεν τα καταφέρουν δεν θα αξίζουν την αποδοχή και την αγάπη των γονιών.

Διαπιστώνουμε επίσης, ότι αρκετά παιδιά γίνονται από τους γονείς τους αντικείμενο σύγκρισης με τα αδέλφια τους ή με φίλους τους, που μπορεί να έχουν μία καλύτερη επίδοση, με αποτέλεσμα να τα φορτίζει ακόμη περισσότερο.

Κι αυτό μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

«να εισαι καλο αγορι»

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα την αξία και την ψυχολογία του παιδιού, κάτι που έκανε μία μητέρα σε ένα σημείωμα προς το παιδί της, το οποίο βρήκαμε στη σελίδα του Εκπαιδευτικού/Σχολικού Ψυχολόγου, Ανδρέα Δημητρίου.

«Συγχαρητήρια αγάπη της ζωής μας! Είσαι αστέρι! Σε αγαπούμε. Μην ξεχνάς να είσαι καλό αγόρι και οι βαθμοί δεν έχουν σημασία», γράφει χαρακτηριστικά η μητέρα.

Σε λίγες μόνο λέξεις αποτύπωσε αυτό που έχει πραγματική σημασία: να είναι ένας καλός και σωστός άνθρωπος.

Με τη σειρά του ο κ. Δημητρίου σχολίασε: «Η αγάπη των γονιών δεν εξαρτάται από τους βαθμούς που κουβαλάνε τα παιδιά τους στο σπίτι και αυτό ακόμη μια φορά αποδείχτηκε σε αυτό το όμορφο γράμμα μιας μάνας στο παιδί της! Αυτοί οι γονείς που βάζουν προτεραιότητα την συναισθηματική ισορροπία των παιδιών τους είναι αξιέπαινοι! Μπράβο σε όλους σας!».

Διαβάστε επίσης:

Η υπέροχη κίνηση ενός κοριτσιού για συμμαθητή της με σπάνιο σύνδρομο, ένα μάθημα για όλους

«Οι βαθμοί στο σχολείο κάνουν τους μαθητές καλύτερους για λάθος λόγους»

«Τι δείχνει για μένα το 13 που έγραψα στην Ιστορία, μαμά και μπαμπά;»: Το bullying για τους βαθμούς και πώς επηρεάζει τα παιδιά