H Τζιλ Μπάιντεν δεν είναι μόνο Πρώτη Κυρία, αλλά και μία φοβερή καθηγήτρια

H Τζιλ Μπάιντεν δεν είναι μόνο Πρώτη Κυρία, αλλά και μία φοβερή καθηγήτρια

Ο περισσότερος κόσμος γνώρισε την δρ. Τζιλ Μπάιντεν ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, δίπλα στον σύζυγό της, τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Όμως, η ίδια έχει προϊστορία και δύναμη στον δικό της τομέα. Αυτό που κάποιοι δεν γνωρίζουν είναι ότι η Τζιλ Μπάιντεν είναι μία ένθερμη υπέρμαχος της εκπαίδευσης και έχει δουλέψει πολλά χρόνια στον τομέα.

Η τεράστιες γνώσεις της την έχουν τοποθετήσει σε καίριες θέσεις, ενώ είναι και μία εξαιρετικά έξυπνη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Λευκού Οίκου, η δρ. Μπάιντεν έχει εμπειρία 30 ετών και πάνω στον τομέα της Εκπαίδευσης. Έχει διδάξει αγγλικά και ανάγνωση σε λύκεια για δεκατρία χρόνια, ενώ έχει παραδώσει μαθήματα σε έφηβους με συναισθηματικές διαταραχές σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Από το 1993 έως το 2008, η Μπάιντεν ήταν καθηγήτρια αγγλικών και ανάγνωσης στο Τεχνικό και Κοινοτικό Κολέγιο του Ντέλαγουερ.

Το 2007 έκανε το διδακτορικό της στα Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ, ενώ έχει δύο διαφορετικά μάστερ. Το αντικείμενο του διδακτορικού της αφορούσε τους παράγοντες που οδηγούν κάποιους φοιτητές στα community colleges, (στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία συνήθως προτιμώνται από τους λιγότερο προνομιούχους) να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.

Από το 2009, εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας στο Κοινοτικό Κολέγιο της Βόρειας Βιρτζίνια, ενώ λέγεται ότι ήταν η πρώτη «Δεύτερη κυρία» που συνέχισε να εργάζεται και να πληρώνεται παρόλο που ο σύζυγος της ήταν Αντιπρόεδρος.

«Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ»

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μίλησε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του «Good Housekeeping» για τα όσα την ενέπνευσαν ώστε να ασχοληθεί με τη διδασκαλία.

«Στο κολέγιο, ξεκίνησα να δουλεύω με τους μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές που δυσκολεύονταν να διαβάσουν. Πάντα μου άρεσε να διαβάζω και ήθελα να τους βοηθήσω να βρουν την ίδια χαρά που βρήκα εγώ στα βιβλία» είπε. «Από τότε διαπίστωσα τι ήθελα να κάνω επαγγελματικά».

«Η αλήθεια είναι ότι η διδασκαλία στην τάξη είναι μόνο ένα μέρος της δουλειάς. Περνάμε ώρες στο σπίτι βαθμολογώντας γραπτά ή δημιουργούμε πλάνα μαθημάτων. Και φυσικά έχουμε πάντα μαζί μας τους μαθητές μας. Ό, τι κι αν κάνω, πάντα υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που σκέφτεται τους μαθητές μου, αναρωτιέμαι πώς είναι ή ρωτώ τον εαυτό μου τι άλλο μπορώ να κάνω για να τους βοηθήσω αν δυσκολεύονται».

Όσο για το κομμάτι της ανταμοιβής του να είσαι δάσκαλος;

«Eίναι πολύ σημαντικό να βοηθάς τους μαθητές να βρουν την αυτοπεποίθησή τους και να πρωτοστατούν ή να βλέπεις τη σπίθα στα μάτια τους τη στιγμή που σκέφτονται μια ιδέα και θέλουν να σου τη μεταφέρουν. Η συνεργασία μου με τους φοιτητές κολλεγίων της κοινότητας δημιουργεί την αίσθηση της ανταμοιβής. Οι μαθητές μου εργάζονται απίστευτα σκληρά για να τα καταφέρουν. Θέλουν να μάθουν. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι το άτομο που τους παρακολουθεί στις σπουδές τους και θα τους δώσει το κλειδί για να ξεκλειδώσουν κάτι που θα τους αλλάξει τη ζωή» απάντησε η Τζιλ Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος, μα πάνω από όλα παππούς: Δείτε τον Τζο Μπάιντεν να παίζει videogame με την εγγονή του

Όχι άλλες ψεύτικες «θεές», ναι στις αληθινές γυναίκες: 5 προσωπικότητες που αλλάζουν τα πρότυπα

H νεαρή Αμάντα Γκόρμαν γράφει ιστορία: Είναι η πρώτη ποιήτρια που γίνεται εξώφυλλο στη Vogue