Μία εβδομάδα πριν γεννήσει έτρεξε 1,5 χιλιόμετρο σε λιγότερο από 6 λεπτά

Αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με το τρέξιμο, ίσως να μην εκτιμήσετε αυτό που κατάφερε αυτή η μέλλουσα μαμά. Αν συνηθίζετε να τρέχετε, όμως, θα συμφωνήσετε ότι ο μέσος χρόνος για να καλύψεις π.χ. 1 χιλιόμετρο, είναι περί τα 7-8 λεπτά. Για 1,5 χιλιόμετρο περί τα 12…

Φανταστείτε, λοιπόν, για τι άθλο πρόκειται, όταν μια ετοιμόγεννη γυναίκα καταφέρνει να τρέξει 1 μίλι (περί τα 1,6 χιλιόμετρα) σε μόνο 5,25 λεπτά! Αυτό ακριβώς πέτυχε η 28χρονη Makenna Myler, η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε γνωστή παγκοσμίως, όταν ο άνδρας της τράβηξε και δημοσίευσε στο TikTok το παρακάτω βίντεο:

Όπως η ίδια η Myler είπε αργότερα, μιλώντας στο Good Morning America, “Πιστεύω πως η εγκυμοσύνη είναι κάτι υπέροχο και δεν πρόκειται ούτε για ασθένεια, ούτε για ατύχημα, ούτε για κάτι που σε κάνει ανίκανο. Νομίζω ότι πολλές γυναίκες σήμερα αποδεικνύουν για πόσα είναι ικανές και αυτό είναι που έχει σημασία”.

Η ίδια πρόσθεσε, ότι με τον άντρα της, τον οποίον περιγράφει ως τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της, βάλανε για αστείο ένα στοίχημα 100 δολαρίων, για το αν θα κατάφερνε να ολοκληρώσει 1 μίλι σε λιγότερο από 8 λεπτά. Και φυσικά, κέρδισε η Myler!

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το βίντεο τραβήχτηκε στις 12 Οκτωβρίου, ενώ στις 18 Οκτωβρίου ήταν η τελική ημερομηνία τοκετού της μέλλουσας μαμάς.

Η ίδια, πάντως, απευθυνόμενη σε άλλες μέλλουσες μανούλες, θέλει να πει, ότι παρόλο που το επίτευγμά της κέρδισε παγκόσμιο ενδιαφέρον, η προπόνηση αυτή κατά την διάρκεια του τοκετού δεν ήταν κάτι εύκολο.

“Στο πρώτο τρίμηνο, μπορεί να μην είχα πάρει κιλά, αλλά ένιωθα εξαντλημένη και σίγουρα έτρεχα πιο αργά από τώρα. Έπρεπε να ακούω το σώμα μου και να μην το πιέζω υπερβολικά, κάνοντας μόνο λίγη γυμναστική μέσα στο σπίτι”, λέει η ίδια και συνεχίζει: “Όταν οι άλλοι μου λένε πόσο θα τρέξεις αυτή τη φορά, τους απαντώ: Όσο αντέξει το σώμα μου. Αν δεν θέλω να το κάνω δεν θα το κάνω, γιατί αυτό που προέχει είναι η εγκυμοσύνη μου και η υγεία μου”.

Και παρόλο που οι περισσότερες γυναίκες δεν καταφέρνουν ούτε χωρίς μωρό να τρέξουν τόσο, η γυμναστική της Myler, η οποία ονειρεύεται να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ασφαλής, σύμφωνα με τους ειδικούς: “Στις ασθενείς μου, γενικώς, λέω ότι μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι έκαναν πριν την εγκυμοσύνη, αρκεί να νιώθουν άνετα και να μην πονούν”, λέει η γυναικολόγος Dr. Danielle Jones, η οποία δεν σχετίζεται με την Myler. “Δεν βλέπεις κάτι τέτοιο πολύ συχνά, γιατί οι περισσότεροι προτιμούν να χαλαρώσουν στο τρίτο τρίμηνο και δεν θέλουν να τρέχουν, αλλά σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που μπορούν άνετα να συνεχίσουν να προπονούνται στην εγκυμοσύνης.”

Η Jones, βέβαια, τόνισε ότι υπάρχουν καταστάσεις που θα πρέπει να αποτρέπουν την άσκηση στην εγκυμοσύνη και ότι οι γυναίκες θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τους γυναικολόγους τους, καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να τους ενημερώνουν για το είδος γυμναστικής που κάνουν.

Πάντως για τις εγκύους που συνεχίζουν να αθλούνται χωρίς προβλήματα τα οφέλη είναι σημαντικά. Η Jones κάνει λόγο για πιο εύκολο και σύντομο τοκετό και μικρότερες πιθανότητες για καισαρικής γιατί η γυναίκα έχει αντοχές, ενώ και η ανάρρωση μετά τον τοκετό μπορεί να είναι ταχύτερη.

Και η Myler, πάντως, παραδέχτηκε πως βρίσκεται υπό την επιτήρηση του γιατρού της σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, ενώ πέρα από την προπόνησή της, φροντίζει να ξεκουράζεται πολύ και να τρώει σωστά, για το καλό της ίδιας και του μωρού. Τονίζει δε, ότι “τα τελευταία 10 χρόνια μου ως αθλήτρια φροντίζω να ακούω το σώμα μου και τις ανάγκες του. Δεν θα πρέπει οι άλλες γυναίκες που δεν αθλούνται συστηματικά να προσπαθήσουν να συγκριθούν μαζί μου.”

Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που σκοπεύει να επιστρέψει στις προπονήσεις σύντομα μετά τον τοκετό, δεν σκοπεύει να αγχωθεί με την επαναφορά στο παλιό της σώμα. “Εύχομαι μόνο αυτό το μωρό να με αλλάξει με θετικό τρόπο, να με ωριμάσει”, λέει αναφερόμενη στο πρώτο της παιδί, το οποίο, ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία της ανάρτηση στο Instagram δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του…