Με χαμόγελα χωρίς να τα κρύβει η μάσκα η πρώτη μέρα στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία (video)

Με χαμόγελα χωρίς να τα κρύβει η μάσκα η πρώτη μέρα στα δημοτικά σχολεία (video)

Χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία, τα δημόσια Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία.

Τη σχολική χρονιά 2022-2023 αναμένεται να φοιτήσουν 50.038 παιδιά στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία, 12.803 στα δημόσια Νηπιαγωγεία και 537 στα Ειδικά Σχολεία.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι/δασκάλες, νηπιαγωγοί και οι ειδικοί/ές εκπαιδευτικοί) παρουσιάστηκαν στα σχολεία τους, για ανάληψη καθηκόντων, τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022, και τη δρομολόγηση όλων των διαδικασιών για το καλωσόρισμα των παιδιών στις σχολικές αίθουσες, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Δημοτική Εκπαίδευση, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, θα επισκεφτεί το πρωί της Δευτέρας το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, όπου θα προβεί και σε δηλώσεις, ενώ με την ευκαιρία, το ΥΠΑΝ υπενθυμίζει την τήρηση του πρωτοκόλλου που αφορά στα προσωπικά δεδομένα των μαθητών/μαθητριών.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δρ Μάριος Στυλιανίδης, είχε πει ότι οι προετοιμασίες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχουν δρομολογηθεί τους τελευταίους μήνες και έχουν ολοκληρωθεί.

Ανέφερε, ακόμη, ότι αυτή την περίοδο με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την κτιριακή υποδομή των σχολικών μονάδων, έτσι ώστε τα έργα συντήρησης, επέκτασης και κτιριολογικής αναβάθμισης να αποπερατωθούν.

Επιπρόσθετα, είπε ότι οι λειτουργοί της Αποθήκης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Α.Ν.), έχουν αποστείλει τα πλείστα εγχειρίδια που είναι σε πρώτη ζήτηση στα σχολεία ενώ τα υπόλοιπα, που είναι περιορισμένα, θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Στυλιανίδης, σε μήνυμά του με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς είπε ότι «με οδηγό τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας, συνεχίζουμε και ενδυναμώνουμε τις προσπάθειές μας για ποιοτικότερη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία στις αίθουσες διδασκαλίας

Έτοιμα αλλά αγχωμένα τα παιδιά

Έτοιμα αλλά αγχωμένα για τη νέα χρόνια φαίνεται ότι είναι τα παιδάκια σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις γονιών και μαθητών

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν τα σχολεία στην Πάφο

Έξι χιλιάδες επτακόσιοι μαθητές (6.700) υποδέχτηκαν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου , και άλλους δύο χιλιάδες μαθητές (2.000) περίπου τα Νηπιαγωγεία της Πάφου χωρίς πρόβλημα, σύμφωνα με τον Α΄Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρη Μικελλίδη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με νέα όνειρα, νέες ελπίδες για τα παιδιά και τους γονείς τους, σημειώνοντας πως σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τα παιδιά και κυρίως για τα παιδιά που πρώτη φορά πηγαίνουν στο σχολείο, στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄Τάξη του Δημοτικού.

Νιώθουμε είπε, την αγωνία των γονιών και το σχετικό άγχος το οποίο υπάρχει, ωστόσο πρόσθεσε, πρέπει να τους διαβεβαιώσουμε ότι έχει γίνει όλη η προεργασία ώστε να είναι ομαλή η παρουσία των παιδιών στα σχολεία και από πλευράς σχολείων έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είναι στην θέση τους οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά τους. Κάλεσε ακόμη τους γονείς να έχουν εμπιστοσύνη και να συνεργάζονται με τα σχολεία , με τις διευθύνσεις και τους δασκάλους τους και όλα τα παν καλά. Πρόσθεσε, πως η στελέχωση είναι στην πληρότητα της στα σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης στην Πάφο, σημειώνοντας πως φέτος λειτουργούν 34 Δημόσια Νηπιαγωγεία και 8 Κοινοτικά Νηπιαγωγεία, καθώς επίσης 39 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία εκ των οποίων τα 25 είναι στην ύπαιθρο.

Ερωτηθείς ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ως Επαρχιακό Γραφείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου στο πλαίσιο της προετοιμασίας ο κ. Μικελλίδης αναφέρθηκε στην συνεχή ροή νέων εγγραφών και μεταγραφών. Είχαμε σημείωσε, « πολλές εγγραφές και μεταγραφές και το χειρότερο πρόβλημα είναι ότι αρκετοί γονείς μείναν τελευταία στιγμή, πράγμα το οποίο είναι ανεπίτρεπτο».

Οι εγγραφές συνέχισε γίνονται από τον Ιανουάριο και εάν κάποιος κάνει εκπρόθεσμα θα κάνει εγγραφή πρέπει να έρθει αργότερα και όχι την τελευταία στιγμή γιατί τότε πρακτικά είναι αδύνατο να διεκπεραιωθούν όλες αυτές οι περιπτώσεις και να είναι τα παιδιά το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο που πρέπει. Παράκληση μας προς όλους είναι να συνεργαζόμαστε όλοι με το σωστό τρόπο και έγκαιρα ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε έγκαιρα στα παιδιά αυτά που πρέπει αλλά να γίνει και σωστός προγραμματισμός. Όλα ωστόσο συνέχισε, «ξεπεράστηκαν με δικές μας προσπάθειες».

Ο κ. Μικελλίδης είπε πως έχουν διάφορες πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμόσουν και θα τις δουν και οι γονείς για την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο , για την ενίσχυση των παιδιών που έχουν προβλήματα αναλφαβητισμού, για τα παιδιά με μεταναστευτική βιβλιογραφία ή με την επέκταση των σχολείων ΔΡΑΣΕ, που στην περίπτωση της επαρχίας Πάφου καλύπτονται με το 70% των σχολείων που αποτελεί μεγάλο αριθμό. Γενικά είπε ο Α΄Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου με τις διάφορες πολιτικές που θα εφαρμοστούν, είτε αυτές αφορούν τα σχολεία ΔΡΑΣΕ, είτε την μεταναστευτική βιογραφία, είτε τον αναλφαβητισμό είτε την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, «συνεχώς εκσυγχρονίζουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα αλλά και υποβοηθούμε τους μαθητές μας στο να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα«.

Διαβάστε επίσης:

H Αγία Νάπα θα γεμίσει και φέτος ιππότες, πριγκίπισσες και μάγισσες!

Έναν σύγχρονο παιδότοπο με 40 διαφορετικά παιχνίδια ετοιμάζει για τα παιδιά η Λεμεσός (εικόνες)

Η πιο φανταστική σχολική αίθουσα βρίσκεται σε αυτό το Δημοτικό και περιμένει τα παιδιά (εικόνες)