Καταγγελίες Χ. Σαββίδη για σοβαρό ατύχημα μαθητή έξω από σχολείο – «Δεν λαμβάνονται μέτρα για την προστασία πεζών και παιδιών»

Καταγγελίες Χ. Σαββίδη για σοβαρό ατύχημα μαθητή έξω από σχολείο - "Δεν λαμβάνονται μέτρα για την προστασία πεζών και παιδιών"

Το θέμα της ασφάλειας στις σχολικές μονάδες και γύρω από αυτές, έθιξε την Τετάρτη ενώπιον της Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ και αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Χρύσανθος Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ο κ. Σαββίδης είπε ότι «κατάγγειλα ότι μαθητής Γυμνασίου, ενώ είχε σχολάσει από τη σχολική του μονάδα και οδεύοντας προς το σπίτι του έχει πέσει σε λάκκο, γιατί ο λάκκος που ήταν εκεί ήταν προστατευόμενος από ευτελή υλικά και όταν το παιδί πάτησε πάνω υποχώρησε και έπεσε σε λάκκο ενάμιση μέτρο».

«Ευτυχώς που ήταν η αδελφή του, τον βοήθησε να βγει από το λάκκο και έχει οδηγηθεί στις Πρώτες Βοήθειες. Γιατί το αναδεικνύω; Υπάρχουν 5 σχολικές μονάδες στην Πάφο, οι οποίες γειτνιάζουν μεταξύ τους 50 μέτρα και γίνονται έργα ανάπλασης στην Λεωφόρο Ελλάδος και όπως καθημερινά εσείς τα ΜΜΕ λέτε ότι στην Πάφο γίνεται χάος, γίνεται χάος αλλά εκείνοι που κάνουν έργα δίπλα από τις σχολικές μονάδες, δεν παίρνουν προστατευτικά μέτρα για να προστατέψουν και τους πεζούς και τα παιδιά, με αποτέλεσμα να είχαμε αυτό το τραγικό περιστατικό», πρόσθεσε.

Εξάλλου, αναφερόμενος στα ΚΙΕ, ο κ. Σαββίδης είπε ότι «επειδή λέγεται ότι τα ΚΙΕ έχουν ξεκινήσει έγκαιρα. Να σας πω ότι τα παιδιά της υπαίθρου δεν έχουν ξεκινήσει τα ΚΙΕ» και αυτό «γιατί δεν έχουν διευθετηθεί τα δημόσια λεωφορεία να πηγαίνουν να παίρνουν τους μαθητές στα συγκεκριμένα τα ΚΙΕ. Άρα, ας μην παινεύονται κάποιοι ότι τα ΚΙΕ λειτουργούν κανονικά», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Κέιτ Μπλάνσετ: Με την πανέμορφη 7χρονη κόρη της στο «κόκκινο χαλί» (φωτογραφίες)

Νότια Κορέα: Συνελήφθη γυναίκα για τα λείψανα των παιδιών στις βαλίτσες

«Αν δειτε μία κυρία με σγουρά μαλλάκια…»: Το γλυκό γράμμα μίας 8χρονης στην Βασίλισσα Ελισάβετ