Μαθητές δημοτικών σχολείων κέρδισαν βραβείο για τα καινοτόμα και οικολογικά προϊόντα τους

Μαθητέςδημοτικών σχολείων κέρδισαν βραβείο για τα καινοτόμα και οικολογικά προϊόντα τους

Mαθητές του Β’ Κύκλου των Δημοτικών Σχολείων Λιβαδιών και Αγίου Αθανασίου Β’, βραβεύτηκαν για τη διάκρισή τους στον μαθητικό διαγωνισμό Mind Reset του Junior Achievement.

Συγκεκριμένα, η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού, “IncrEDIBLE alternatives”, η οποία απαρτίζεται από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών, δημιούργησε βιοδιασπώμενα, βρώσιμα περιτυλίγματα τροφίμων με την ονομασία “WrapBites”.

Η ομάδα Bath2Wash, η οποία απαρτίζεται από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου Β’, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό, δημιουργώντας μια πρωτότυπη βιολογική συσκευασία υγρού και στερεού σαπουνιού.

Την ειδική εκδήλωση με στόχο την επιβράβευση μαθητών δημοτικού και των σχολείων τους, για την καλλιέργεια νοοτροπίας ομαδικότητας, πρωτοποριακής σκέψης και νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην καινοτομία, διοργάνωσε η Eurobank Κύπρου τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα δύο σχολεία, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα καινοτόμα και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που δημιούργησαν, ενώπιον στελεχών της Τράπεζας.

Η Eurobank Κύπρου, παραχώρησε, επίσης, συμβολικό χρηματικό ποσό στους μαθητές και στα δύο δημοτικά σχολεία, ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους.

Διαβάστε επίσης:

«Σκάρλετ»: Ένα γλυκό ταινιάκι για τα παιδιά με καρκίνο και την συμπερίληψη που πρέπει να δούμε όλοι μας

Οι επιστήμονες μας δείχνουν για πρώτη φορά πώς αναπαράγονται τα… μύδια!

Κοριτσάκι έκανε την πιο γλυκιά έκπληξη στην γειτόνισσά του που μόλις έχασε τον άντρα της (vid)