«Με τον άντρα μου δεν θέλουμε παιδιά και η πεθερά μου έλεγε σε όλους ότι είμαι στείρα»

Όσο κι αν είμαστε στον 21ο αιώνα, κάποιοι παραμένουν προσκολλημένοι στα στερεότυπα μάλιστα στη χειρότερη μορφή τους. Από παλιά οι σχέσεις νύφης – πεθεράς ήταν σε μεγάλο βαθμό τεταμένες με τις πεθερές να κάνουν δύσκολη τη ζωή των συζύγων των παιδιών τους.

Η κυρία της ιστορίας, μάλλον το πήγε ένα βήμα παραπέρα, αγγίζοντας τα όρια της καρικατούρας.

Μία γυναίκα εξομολογήθηκε στο διαδίκτυο το προσωπικό της δράμα, λέγοντας ότι με τον σύζυγό της έχουν πάρει την απόφαση να μην αποκτήσουν παιδιά. Μία κοινή, συνειδητή απόφαση. Όμως, η πεθερά δεν το δέχεται…

Σχετικά άρθρα:  «Η πεθερά μου άλλαξε το όνομα του παιδιού μου, ενώ εγώ ανάρρωνα από την καισαρική»

«Ο σύζυγός μου κι εγώ δεν θέλουμε παιδιά. Εκείνος υποβλήθηκε σε αγγειεκτομή από τότε που γνωριστήκαμε και εγώ δεν επιθυμούσα να αποκτήσω παιδί. Κι έτσι, γνωρίζαμε και οι δύο ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Αλλά η πεθερά μου δεν γνώριζε για αυτήν την επέμβαση του άντρα μου και ονειρευόταν, ότι μετά το γάμο μας θα αποκτούσαμε παιδιά», λέει η γυναίκα.

Στην δεξίωση του γάμου, μάλιστα, η πεθερά είχε εκφωνήσει λόγο για το ζευγάρι και ανάμεσα στις ευχές για τους νεόνυμφους, είχε αναφέρει ότι δεν βλέπει την ώρα να τους δει γονείς. Αφότου, ωστόσο, ο σύζυγος είπε στη μητέρα του για την επέμβαση και τις σκέψεις τους να μην κάνουν παιδιά, τότε όλα άλλαξαν

Μέχρι που σε μία οικογενειακή γιορτή, οι συγγενείς του συζύγου της άρχισαν να την παρηγορούν, λέγοντάς της να μην χάνει το κουράγιο της. Σύντομα έμαθε ότι η πεθερά της, αδυνατώντας να συμφιλιωθεί με την επιλογή του γιου της, διέδιδε πίσω από την πλάτη της σε συγγενείς και φίλους ότι είναι στείρα.

«Η θεία του άντρα μου μού είπε, ότι λυπάται πολύ και ότι έχει ζήσει την εμπειρία και πώς νιώθει ο άντρας μου. Τη ρώτησα για τι πράγμα μιλούσε και μου απάντησε πως η πεθερά μου είχε πει στους πάντες ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Ειλικρινά, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Πήγα και της ζήτησα το λόγο. Μου είπε ότι δεν ήθελε να πει σε όλους ότι ο γιος της είχε το πρόβλημα και σκέφτηκε ότι ήταν καλύτερο να λέει ότι εγώ είμαι στείρα», σημείωσε η γυναίκα.

«Άρχισα να ουρλιάζω και όλοι στο δωμάτιο μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να ντρέπομαι που είμαι στείρα κι έτσι τους αποκάλυψα την αλήθεια. Είπα σε όλους ότι η πεθερά μου διαδίδει ψέματα γιατί δεν θέλει να θεωρήσουν ότι ο γιος της είναι «λειψός άνδρας». Είπα επίσης, ότι συστήνει τον σύζυγό μου σε διάφορες γυναίκες, επειδή θέλει να με αντικαταστήσει και είναι φανερά εκδικητική απέναντί μου», πρόσθεσε.

Οι χρήστες του διαδικτύου πάντως στάθηκαν στο πλευρό της με πολλούς να επισημαίνουν ότι κάποια μέρα η πεθερά της θα μάθει το μάθημά της και την συμβούλευσαν να μείνουν μακριά από αρνητικές επιρροές για την σχέση τους.

Πηγή: The Mirror