«Δεν θέλω ένταση στις διακοπές μου!» Πώς θα τα καταφέρω;

Καλοκαιράκι, ζέστη, θάλασσα, ανεμελιά… Σχεδιάζεις τις πολυπόθητες καλοκαιρινές διακοπές σου μαζί με τον σύντροφό σου, με κύριο στόχο να χαλαρώσετε, μακριά από την καθημερινότητα και τις τριβές της. Δυστυχώς όμως, βλέπουμε αρκετά ζευγάρια να επιστρέφουν μαλωμένα από τις διακοπές τους ή ακόμη και… χωρισμένα, μετατρέποντας τις μέρες ξενοιασιάς και ξεκούρασης σε ζωντανό εφιάλτη!

Η ψυχολόγος Μαρίνα Μόσχα, συνεργάτις του Θάνου Ασκητή, στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, μας δίνει τις κατάλληλες συμβουλές για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε αξέχαστα!

Έξω το αγχος από τη βαλίτσα

Άφησε λοιπόν το άγχος, τον προγραμματισμό και την πίεση έξω από τη βαλίτσα των διακοπών και επίτρεψε στον εαυτό σου να αλλάξει συνήθειες για λίγες μέρες. Για παράδειγμα, αν εκείνος θέλει να «αράξει» στην παραλία ή να ξεκουραστεί «παίρνοντας έναν υπνάκο» στο δωμάτιο, αν εσύ μείνεις με την φαντασίωση ενός ερωτικού σκηνικού αυτή την ώρα και αρχίζεις την γνωστή σε όλους μας… κρεβατομουρμούρα: «ήρθαμε για να κοιμάσαι όλη μέρα;», τότε καταλαβαίνεις πώς θα κυλήσουν οι μέρες σας…

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman
Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν τα γήπεδα του Κέντρου Αθλημάτων Παραλίας μέχρι 31/7

Το τσίμπησε μέδουσα ή τσούχτρα; Ο παιδίατρος συμβουλεύει

Αυτισμός και φιλία: Ενσυναίσθηση και ευαισθησία 🌈💙🤗