«Με τον άντρα μου δεν έχουμε γιορτάσει ποτέ τον Άγιο Βαλεντίνο για έναν απλούστατο λόγο»

«Με τον άντρα μου δεν έχουμε γιορτάσει ποτέ τον Άγιο Βαλεντίνο για έναν απλούστατο λόγο»

Μία μητέρα και σύζυγος αποκαλύπτει εξηγεί, γιατί ο Άγιος Βαλεντίνος, οι καρτούλες, οι σοκολάτες και τα αρκουδάκια δεν είναι η απόλυτη αποτύπωση της πραγματικής αγάπης.

«Ο σύζυγός μου κι εγώ δεν είχαμε γιορτάσει ποτέ τον Άγιο Βαλεντίνο. Ούτε καν ανταλλάσσουμε κάρτες στην επέτειο του γάμου μας. Δεν θυμάμαι να μου έχει δώσει για τα Χριστούγεννα, ούτε φέτος, ούτε άλλη χρονιά.

Όμως, την περασμένη εβδομάδα, όταν «χτύπησε» η κακοκαιρία, ακύρωσε κάθε ραντεβού του για να φροντίσει τα παιδιά μας. Με ενθάρρυνε να παραιτηθώ από τη δουλειά μου ως νοσοκόμα, γιατί πιστεύει στο ταλέντο μου στην συγγραφή. Λάτρευε το σώμα μου, όταν ήμουν πάνω από 90 κιλά και κάθε αριθμό ενδιάμεσα.

Μπορεί να μην κάνουμε εξωπραγματικά πράγματα ή να μοιραζόμαστε τα πάντα στα social media, αλλά ποτέ δεν φεύγει από το δωμάτιο χωρίς να με ρωτήσει, αν χρειάζομαι κάτι.

Η αγάπη δεν είναι πάντα σέξι. Μερικές φορές είναι απλά σταθερότητα, ηρεμία και ανιδιοτελής υποστήριξη.

«Η αληθινή, λογική, ώριμη αγάπη -η οποία πληρώνει το στεγαστικό δάνειο χρόνο με το χρόνο και παίρνει τα παιδιά μετά το σχολείο—δεν βασίζεται στον έρωτα, αλλά στη στοργή και τον σεβασμό.

Άνδρες, ακούστε με. Οι γυναίκες μπορεί να ανταλλάξουν κάθε κουτί με σοκολατάκια για ένα απλό μήνυμα στις 10 το πρωί που να τους υπενθυμίζει πόσα αξίζουν. Αγαπήστε κάποιον στις μικρές, απλές στιγμές»

Κείμενο: @tinklesherpants

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δώρισα 30 λίτρα μητρικού γάλακτος σε μαμάδες που το είχαν ανάγκη

«Η γειτονιά του δάσους – Οι περιπέτειες του Totoro»: 4 μαθήματα για τα παιδιά μέσα ένα γλυκό animation

Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή νεαρή φοιτήτρια