Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Υπέρ της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία τάσσεται ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος θεωρώντας πως είναι προτιμότερο να ενημερώνονται τα παιδιά και να προστατεύουν τους εαυτούς τους παρά να αφήνονται στην άγνοια και ό,τι αυτή συνεπάγεται όταν τύχει εκμετάλλευσης από επιτήδειους.

συνάντηση  με την υπουργό Παιδείας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο Μακαριότατος πραγματοποίησε συνάντηση τόσο με την υπουργό Παιδείας όσον και με την επιθεωρήτρια η οποία θα παρακολουθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και κατέληξε, πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση όπως θα μεταφέρεται στα παιδιά θα είναι υποβοηθητική για να ενημερωθούν σωστά και με τους λιγότερους κινδύνους.

Μέσω των επαφών του, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος έχει πειστεί, ότι από πλευράς υπουργείου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο ενημέρωσης αλλά και προστασίας των παιδιών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φ» ανέφερε, πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από ακραίες φωνές, είτε αυτές προέρχονται από διάφορους κύκλους στην Ελλάδα είτε υιοθετούνται εντός Κύπρου, και να αφήνουμε στα παιδιά στην άγνοια η οποία τα καθιστά ευάλωτα σε επιτήδειους.

διαβεβαιώσεις

Ακόμη ανέφερε πως τόσο η υπουργός Παιδείας όσο και η αρμόδια επιθεωρήτρια έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι θα παρακολουθούν στενά το θέμα και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα το πράξουν. Το θέμα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου η οποία αναμένεται να λάβει θέση επί του θέματος.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, π θέση κατά της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία έλαβε ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός ενώ αρνητική θέση πήρε και η Μονή Τροοδιτίσσης. Παρόλα αυτά και με δεδομένο ότι μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν επιθυμούν να φορτωθεί η Εκκλησία το βάρος οποιουδήποτε περιστατικού προκύψει εις βάρος παιδιού, λόγω άγνοιας, εκτιμάται πως ο Μακαριότατος θα κερδίσει την πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου.

Πάντως, και παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας προχωρεί σε ενημέρωση των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να ενδυναμωθούν έτσι ώστε να μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους, η Ιερά Μητρόπολης Πάφου με εγκύκλιο της την Κυπριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, τάχθηκε κατά της ένταξης «ολιστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως υποχρεωτικού μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πηγή: Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης | News (sigmalive.com)

Διαβάστε επίσης:

«Μήνας Λευχαιμίας» ο Σεπτέμβριος για το Καραϊσκάκειο

Tώρα που άρχισαν τα σχολεία, σπάμε τα έμφυλα στερεότυπα