Επιτακτική η ανάγκη ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στην Πάφο

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, επαναφέρει στην επιφάνεια την αναγκαιότητα για άμεση έναρξη των διαδικασιών για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στην Πάφο.

Η ανέγερση του νέου Νικολαϊδειου Γυμνασίου και η ανακαίνιση του Ζ’ Δημοτικού Σχολείου στο Κέντρο της Πάφου, έχει ήδη καθυστερήσει για 1 και πλέον χρόνο, από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που δόθηκαν το 2019.

συγκεκριμένη πρόταση

Για την ιστορία η συγκεκριμένη πρόταση που έπρεπε να υλοποιηθεί αποτελεί πρόταση του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος η οποία έγινε αποδεκτή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Πάφου, άλλαξε στάση , εγείροντας προσκόμματα που δυσχεραίνουν την υλοποίηση του σχεδιασμού και οδηγούν ουσιαστικά στο κλείσιμο του Ζ’ Δημοτικού.

Ταυτόχρονα το ΥΠΠΑΝ, ενώ θα έπρεπε ήδη να τρέξει τις διαδικασίες για υλοποίηση του σχεδιασμού αρκείται σε ανταλλαγή επιστολών με το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Διαχείριση Τ/Κ περιουσίων και το Δήμο Πάφου. Την ίδια ώρα μαθητές και εκπαιδευτικοί ασφυκτιούν σε υπερπλήρη σχολεία.

λειτουργία μετακινούμενων τμημάτων

Τη δεδομένη στιγμή , γινόμαστε δέκτες καταγγελιών για την λειτουργία μετακινούμενων τμημάτων και την ύπαρξη λυόμενων αιθουσών στο Νικολαϊδειο Γυμνάσιο, στο Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου και στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου.
Αναγκαία είναι και η ανέγερση νέου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στα Δημοτικά όρια Πάφου. Όλα τα Δημοτικά Σχολεία και νηπιαγωγεία στο Δήμο Πάφου είναι υπερπλήρη ενώ μαθητές στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες ενώ έχουν καταργηθεί τα πλείστα εργαστήρια τα οποία χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας.

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών ως Κηδεμόνα των Τ/Κ περιουσίων, όπως προχωρήσει άμεσα στην παραχώρηση του χώρου που προκύπτει από την απομάκρυνση του πρατηρίου πετρελαιοειδών στο κέντρο της Πάφου για τους σκοπούς ανέγερσης του νέου Νικολαϊδειου Γυμνασίου. Το συντομότερο δυνατόν θα πρέπει να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες για να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του Νικολαϊδειου Γυμνασίου και ανακαίνιση του Ζ’ Δημοτικού εντός του 2024.
Ως ΑΚΕΛ θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις ασκώντας τις ανάλογες πιέσεις για να σταματήσει η Πάφος να αποτελεί των φτωχό συγγενή στα ζητήματα της Δημοσίας Εκπαίδευσης. Σύντομα αντιπροσωπεία του τομέα Παιδείας του ΑΚΕΛ θα επισκεφθεί σχολεία της Πάφου, για να αποκτήσει και πληρέστερη εικόνα.

Διαβάστε επίσης:

Διακρίσεις Κυπρίων σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών: Συγχαρητήρια!

Η Προσχολική Εκπαίδευση θα έχει τη σημασία που της αξίζει!