«Μήνας Λευχαιμίας» ο Σεπτέμβριος για το Καραϊσκάκειο

Στις 16 Σεπτεμβρίου τιμάται το 2023 η Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών (World marrow donor day, WMDD) για φέτος αναφέρει σε δελτίο Τύπου το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το οποίο και αφιερώνει ολόκληρο το μήνα Σεπτέμβριο ως «Μήνα Λευχαιμίας» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για την λευχαιμία και τη δωρεά μυελού των οστών.

Η Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, καθορίστηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρχείων Δοτών Μυελού των Οστών (World Marrow Donor Association, WMDA), που αντιπροσωπεύει πέραν των 42 εκατομμυρίων εθελοντών δοτών από 56 διαφορετικές χώρες.

μια σωτήρια θεραπεία

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα σημειώνει πως η μεταμόσχευση μυελού των οστών ή αίματος του ομφάλιου λώρου είναι μια σωτήρια θεραπεία για περισσότερες από 70 διαφορετικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας, του λεμφώματος και της θαλασσαιμίας.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα αναφέρει επίσης ότι από την πλευρά του αφιερώνει ολόκληρο το μήνα Σεπτέμβριο ως «Μήνα Λευχαιμίας» οργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τη λευχαιμία και τη δωρεά μυελού των οστών.

Φέτος με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων της Κύπρου, θα υλοποιήσει μια ιδιαίτερη καμπάνια με το σλόγκαν «σάλιωσε το» όπου καλούνται όλοι οι νέοι «με πολύ έξυπνο και διαδραστικό τρόπο να αποδεκτούν την πρόκληση (challenge) #salioseto, και να εγγραφούν ως εθελοντές δότες στο www.salioseto.cy».

Διαβάστε επίσης:

Tώρα που άρχισαν τα σχολεία, σπάμε τα έμφυλα στερεότυπα

Κατοικίδια ζώα, κάτι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των παιδιών μας!