Με ένα βιβλίο η Αντζελίνα Τζολί ενθαρρύνει τα παιδιά να παλέψουν για τα δικαιώματά τους

Με ένα βιβλίο η Αντζελίνα Τζολί ενθαρρύνει τα παιδιά να παλέψουν για τα δικαιώματά τους

Την δυνατότητα και την ενθάρρυνση να «πολεμήσουν» για τα δικαιώματά τους θέλει να δώσει σε όλα τα παιδιά του κόσμου η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, ενός βιβλίου που έγραψε σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία.

«Know Your Rights and Claim Them» (Γνωρίστε τα δικαιώματά σας και διεκδικήστε τα) είναι ο τίτλος του βιβλίου που συνέγραψε η Τζολί μαζί με τη δικηγόρο και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τζεραλντίν Βαν Μπούρεν, μία από τους συντάκτες της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών το 1989. Στόχος του βιβλίου είναι να προσφέρει στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν τις αδικίες εναντίον τους.

«Σε όλο τον κόσμο πάρα πολλά παιδιά κινδυνεύουν και απλώς δεν κάνουμε αρκετά», δήλωσε η Τζολί σε συνέντευξή της στο Reuters. «Αυτά είναι τα δικαιώματά τους, τα οποία έχουν οριστεί πριν χρόνια με βάση τι θα τα κάνει υγιείς, ισορροπημένους, ασφαλείς και σταθερούς ενήλικες», πρόσθεσε.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, που είναι ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), εξέφρασε την ελπίδα το βιβλίο να θυμίσει και στις κυβερνήσεις τη δέσμευσή τους στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών. Εξάλλου η Τζολί εξήγησε ότι έχει αναρτήσει τη Σύμβαση στο σπίτι της ώστε να την βλέπουν τα έξι παιδιά της, ενώ δήλωσε ότι εξεπλάγη όταν έμαθε ότι οι ΗΠΑ δεν την έχουν επικυρώσει. «Με εξόργισε και με έκανε να αρχίσω να αναρωτιέμαι τι σημαίνει αυτό», σημείωσε.

Το βιβλίο αγγίζει θέματα όπως η ταυτότητα, η δικαιοσύνη, η εκπαίδευση και η προστασία των παιδιών, μεταξύ άλλων, ενώ προσφέρει συμβουλές στα παιδιά για το πώς μπορούν να ασχοληθούν με ακτιβιστική δράση και πώς να διεκδικούν με ασφαλή τρόπο τα δικαιώματά τους.

Διαβάστε επίσης:

Η Αντζελίνα Τζολί έφτιαξε προφίλ στο Instagram χάρη στο γράμμα μίας έφηβης από το Αφγανιστάν

Ο δάσκαλος που μεταφέρει με ποδήλατο βιβλία σε απομακρυσμένα χωριά φοβάται για τα παιδιά

Η Νίλα μαθαίνει στα παιδιά να μαγειρεύουν, να τρώνε σωστά και να σέβονται τη φύση