«Οι τελευταίες τους στιγμές σαν οικογένεια των 6»: 2χρονη δεν άντεξε περιμένοντας μόσχευμα καρδιάς

«Οι τελευταίες τους εικόνες τους σαν οικογένεια των 6»: 2χρονη δεν άντεξε περιμένοντας μόσχευμα καρδιάς

Η Suha Dabit, έχει ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “World of Broken Hearts» και φωτογραφίζει οικογένειες στις πιο ευαίσθητες στιγμές της ζωής τους, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσει γύρω από τη συγγενή καρδιοπάθεια και την δωρεά οργάνων.

Έχει μία πολύ επώδυνη αποστολή για εκείνη, καθώς είχε κι εκείνη μία κόρη που δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει χωρίς μεταμόσχευση καρδιάς.

«Έπειτα από 5,5 μήνες αναμονής, λάβαμε το τηλεφώνημα. Βρήκαν το συμβατό μόσχευμα, μία πλήρη καρδιά, ένα δώρο ζωής, μία νέα ευκαιρία στη ζωή. Μετά από σχεδόν έξι μήνες αναμονής και προσευχών, μπορέσαμε να πάρουμε τη Νάντια πίσω ξανά. Για αυτό τον λόγο έγινα φωτογράφος. Μερικά μωράκια με συγγενή καρδιοπάθεια δεν φεύγουν ποτέ από το νοσοκομείο, από την ώρα που θα γεννηθούν. Το γνωρίζω, γιατί έχω υπάρξει εκεί. Και ήθελα κι άλλες οικογένειες να μπορούν να έχουν εικόνες που να μπορούν να τις κρατήσουν για πάντα. Όταν μπαίνω στα δωμάτια της παιδιατρικής εντατικής, απαθανατίζω τις ψυχές αυτών των μικρών μαχητών. Το καθένα μωράκι έχει μία μοναδική ιστορία και η καθεμία αξίζει να ακουστή. Ελπίζω να ρίξω λίγο περισσότερο φως στην υπ’ αριθμόν 1 ασθένεια που κοστίζει τόσες πολλές ζωές και να εμπνεύσω τους ανθρώπους να γίνουν δωρητές οργάνων. Εάν μέσα από τη δουλειά μου, αγγίξω έστω και έναν άνθρωπο για να γίνει δωρητής οργάνων, μπορεί να σωθούν τουλάχιστον οκτώ ζωές», εξομολογείται η φωτογράφος.

Η ίδια μοιράστηκε στη σελίδα της στο Facebook αυτές τις βαθιά συγκινητικές φωτογραφίες ενός 2χρονου κοριτσιού που πέθανε περιμένοντας ένα μόσχευμα, θέλοντας έτσι να προωθήσει τη δωρεά οργάνων και να ενημερώσει για την τη συγγενή καρδιοπάθεια.

«Μπορώ να σας πω για τα περίπου 40.000 παιδιά που γεννιούνται κάθε χρόνο με αυτή τη νόσο, είναι 1 στα 100 μωρά. Μπορώ ακόμη να σας πω πόσο υποχρηματοδοτείται η ερευνα για αυτήν και πώς μπορείτε να βοηθήσετε με τα μοσχεύματα που χρειάζονται αρκετά παιδιά.  Μπορώ να σας πω ότι αυτό το κοριτσάκι είναι ένα από τους 20 ανθρώπους που πεθαίνουν καθε μέρα περιμένοντας για ένα μόσχευμα. Ή μπορώ να σας πω για το πώς ήταν μέσα σε αυτό το δωμάτιο, όταν απαθανάτιζα τις τελευταίες στιγμές τους ως οικογένεια των 6», σημείωσε η φωτογράφος.

«Η συγγενής καρδιοπάθεια στοιχίζει πολλές ζωές. Χωρίζει οικογένειες, σου αλλάζει την οπτική για τη ζωή μέχρι τον πυρήνα, την καρδιά και την ψυχή σου. Είναι δύσκολο, σκληρό και άδικο. Και είναι πραγματικότητα για πολλές οικογένειες.  Κρίστι και Τζάστιν σας ευχαριστώ που με αφήσατε να μοιραστώ με τον κόσμο αυτές τις προσωπικές και πολύ ευαίσθητες στιγμές. Πέταξε, όμορφο κοριτσάκι… Πάλεψες τόσο γενναία και άγγιξες τόσες καρδιές».

Πηγή: Love What Matters

Διαβάστε επίσης:

Το τμήμα Δασών μας δίνει δωρεάν δεντράκια για να φυτέψουμε στα σχολεία!

Το τμήμα Δασών μας δίνει δωρεάν δεντράκια για να φυτέψουμε στα σχολεία!

Παιδιά, ανακαλύψτε κι εσείς τον ποιητή που κρύβετε μέσα σας