7χρονη που ακρωτηριάστηκε από μηνιγγίτιδα ονειρεύεται να γίνει πρωταθλήτρια της ενόργανης

Έπειτα από μία επίπονη μάχη με την μηνιγγίτιδα, η 7χρονη Harmonie Rose ονειρεύεται να γίνει μία μέρα πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, αν και έχει ακρωτηριαστεί σε όλα της τα άκρα.

«Δεν θα πιστεύατε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο χαρούμενοι για τον ακρωτηριασμό, αλλά είμαστε, καθώς θα μπορέσει να το πετύχει, με προσθετικά μέλη. Όταν τη κοιτάζω, πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, τελικά πραγματικά υπάρχει ελπίδα», λέει η μητέρα της.

Η μικρή Harmonie Rose ήταν 10 μηνών, όταν άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα συμπτώματα. Αρνιόταν να φάει, είχε πυρετό, εμετούς και μία μέρα άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα. Έπειτα από διαδοχικές επισκέψεις στο νοσοκομείο, η μητέρα της κατάλαβε ότι επρόκειτο για μηνιγγίτιδα.

«Μελάνιασε η μύτη της κι αυτό ήταν το πρώτο σημάδι που γνωρίζαμε ότι προφανώς κάτι δεν πήγαινε καλά. Κατάλαβα ότι πρόκειται για μηνιγγίτιδα», ανέφερε η μητέρα της.

Άρχισε να εμφανίζει εξανθήματα και μικρούλα έπεσε σε κώμα μέσα σε λίγες ώρες από τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Έτσι χρειάστηκε να τη μεταφέρουν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο. Τα εξανθήματα κάλυψαν σχεδόν όλο της το σώμα.

Είχε μόλις 10% πιθανότητες να ζήσει. Ήταν μόλι 10 μηνών και από το πρήξιμο φαινόταν σαν δύο ετών. Αν επιβίωνε, θα έχανε τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών της.

«Γνωρίζαμε ότι το σώμα της είχε καταστραφεί από τη σήψη», ανέφερε η μητέρα.

Μέσα σε λίγες ημέρες σταμάτησε η κυκλοφορία του αίματος στα χέρια και στα πόδια. Ο ακρωτηριασμός ήταν απαραίτητος. «Δεν θέλαμε να τη χάσουμε για κανένα λόγο και πιστεύαμε ότι όλα θα πήγαιναν μία χαρά», τόνισε η μητέρα της.

Τελικά ακρωτηριάστηκε σε όλα της τα μέλη και με τα προσθετικά είναι σίγουρη ότι θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Να γίνει πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστική στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.