Μαμά Τοξότης: Τα 5 βασικά χαρακτηριστικά της πιο περιπετειώδους μαμάς του ζωδιακού

Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Τοξότη λένε πως είναι γεμάτοι ενέργεια, αγάπη για τη ζωή και όρεξη για διαρκείς περιπέτειες!

Ισχύουν τα παραπάνω και για όσες γυναίκες έχουν οικογένεια και γιορτάζουν τα γενέθλιά τους μεταξύ 22 Νοεμβρίου και 21 Δεκεμβρίου; Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των μαμάδων που ανήκουν στο ζώδιο του Τοξότη, για να λύσουμε την απορία μας.

Η περιπετειώδης ιδιοσυγκρασία

Η μαμά Τοξότης όντως ζει μέσα στην περιπέτεια. Τα παιδιά της ποτέ δεν θα βαρεθούν μαζί της. Πάντα ψάχνει για κάτι καινούργιο, με αποτέλεσμα τα παιδιά της να έχουν ένα πλήθος εμπειριών από νωρίς. Η μαμά Τοξότης παίρνει τα παιδιά της σε όσες εξόδους θεωρεί ότι θα έχουν όφελος για αυτά, έχει χιούμορ και τα διδάσκει να επωφελούνται ακόμα και από τις αναποδιές της ζωής. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με μία μαμά που ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη δεν σταματούν να παίζουν και να μαθαίνουν.

Μαθαίνει παράλληλα με το παιδί της

Η Μαμά Τοξότης έχει μέσα της μία παιδαγωγό που δεν σταματάει ποτέ να μαθαίνει παράλληλα με το παιδί της. Η σχολική ηλικία του θα είναι μια ιδανική ευκαιρία να εμπλουτίσει τις γνώσεις της ή να θυμηθεί όσα είχε μάθει σε μια ξένη γλώσσα. Μοιάζει και η ίδια πολύ με παιδί, εκτιμάει ιδιαίτερα την απλότητα, την ευθύτητα και τον αστείρευτο ενθουσιασμό του μικρού της.

Υψηλή αίσθηση πνευματικότητας

Οι Τοξότες είναι συνήθως άνθρωποι καλλιεργημένοι πνευματικά και χαρακτηρίζονται από τους υψηλούς στόχους τους. Κατά συνέπεια και η μητέρα Τοξότης θα μεταδώσει αυτά τα θετικά της στοιχεία στα παιδιά της, παροτρύνοντάς τα να εμβαθύνουν σε θέματα φιλοσοφίας, ψυχολογίας και θρησκείας.

Ειλικρίνεια και μόνο ειλικρίνεια

Το βασικότερο χαρακτηριστικό που θα μεταδώσει η Μαμά Τοξότης στα παιδιά της θα είναι η ειλικρίνεια. Θα τα γαλουχήσει μ’ αυτήν την νοοτροπία, δίνοντας πρώτη το παράδειγμα με την τιμιότητα και τη φιλαλήθεια που τη χαρακτηρίζει.

Το ανύπαρκτο πρόγραμμα

Η μητρότητα είναι μια πρόκληση για την μαμά Τοξότη, μιας και απαιτεί επιμονή και πρόγραμμα. Ο περιπετειώδης χαρακτήρας της και η αγάπη της για το ανέμελο δεν ταιριάζουν απόλυτα με τη δομή της μητρότητας. Εκείνη ακολουθεί το ένστικτό της. Αυτό, κάποιες φορές, μπερδεύει τα παιδιά, αφού δεν συνάδει με την ανάγκη τους για συγκεκριμένη ώρα φαγητού, ύπνου και προγραμματισμένου σχολικού διαβάσματος. Η λατρεία της προς τα παιδιά της, όμως, θα τη βοηθήσει να βρει τον ιδανικό τρόπο για να καταφέρει να συνδυάσει τον γεμάτο ενέργεια χαρακτήρα της με τις ανάγκες των παιδιών της.

Διαβάστε ακόμη:

Μαμά Σκορπιός: Τα χαρακτηριστικά της πιο διαισθητικής μαμάς του ζωδιακού

Μητέρα Παρθένος: Τα χαρακτηριστικά της πιο σχολαστικής μαμάς του ζωδιακού

Μαμά Ζυγός: Η μαμά «διπλωμάτης» του ζωδιακού