Προσοχή: Τι σημαίνει η μωβ πεταλούδα στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών;

Κανείς δεν πρέπει να βρεθεί ποτέ στη δύσκολη θέση να διαχειριστεί την απώλεια ενός μωρού, αλλά δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά. Δυστυχώς, έτσι έπρεπε να γίνει και στην περίπτωση της Millie και του συζύγου της, Lewis. Η απώλεια της μικρής Skye ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους.

Το ζευγάρι ανακάλυψε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πάει καλά με την Skye στο υπερηχογράφημα της 12ης εβδομάδας. Η Millie περίμενε δίδυμα, όμως οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι η Skye υπέφερε από μια πάθηση που ονομάζεται ανεγκεφαλία και δεν θα καταφέρει να γεννηθεί. Έτσι, πήραν την απόφαση να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη και να δώσουν τη δυνατότητα στη μικρή Callie να δώσει τη δική της μάχη παρά τους αυξημένους κινδύνους.

Στις 30 εβδομάδες της κύησης, 10 εβδομάδες νωρίτερα, η Millie γέννησε τα κοριτσάκια της. Η Callie μεταφέρθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, ενώ η μικρή Skye κατάφερε να παραμείνει στη ζωή μόνο τρεις ώρες.

Η άτυχη μητέρα αισθάνθηκε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της, παρά το γεγονός ότι το ένα από τα δίδυμα κατάφερε να επιζήσει. Όπως αναφέρει η ίδια, είχε 7 μήνες για να προετοιμαστεί γι αυτό και ο πόνος εξακολουθούσε να είναι αδιανόητος.

13423975_1089848487752541_622177995323732466_n

Ενώ βρισκόταν στην εντατική με το μωρό της, μια άλλη μητέρα της είπε κάτι που την έκανε να κλάψει: «Είσαι πολύ τυχερή που δεν έχεις δίδυμα«. Αυτά τα λόγια την έκαναν να καταρρεύσει. Αφού ηρέμησε, η Millie αποφάσισε να κάνει κάτι για να μην ξανασυμβεί αυτή παρεξήγηση και σε άλλους γονείς που είχαν χάσει το μωρό τους στη γέννα.

Τότε ανακάλυψε την ιδέα με το αυτοκόλλητο με τη μωβ πεταλούδα, το οποίο συμβολίζει ότι ένα μωρό από μια γέννα με πολλά μωρά δεν κατάφερε να επιζήσει.

Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε ότι έπρεπε να βοηθήσει τις οικογένειες που βρίσκονταν σε παρόμοια θέση.

Όταν συνήλθε από το δυσάρεστο γεγονός, το ζευγάρι αισθάνθηκε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει κι άλλους γονείς να αντιμετωπίσουν την ίδια απώλεια με τη δική τους. Στόχος τους αρχικά ήταν να δημιουργήσουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα με το όνομα Skyes για την υποστήριξη του Νοσοκομείου Kingston, αναφορικά με το έργο που προσφέρει σε γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να δημιουργηθεί μια φιλανθρωπική οργάνωση αρκετά μεγάλη για να υποστηρίξει κι άλλες οικογένειες σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

«Είστε οι απόλυτοι ήρωες της πανδημίας»: Συγκινεί βαθιά η ανάρτηση του Διευθυντή Νοσοκομείου Πάφου για τους νοσηλευτές του

Υπόθεση Πάτρας: Σήμερα η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου – Νέα εκταφή του παιδιού για την ανάσυρση του τάμπλετ

«Να κοιτάξω τα παιδιά…»: Το υπέροχο ποίημα της Maya Angelou για το ατελείωτο 24ωρο μιας μαμάς