Λαχταριστές συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια εποχή για να φτιάξετε νόστιμα μπισκότα μαζί με την οικογένειά σας ή και τους φίλους σας. Είτε είστε έμπειρος ψήστης είτε δοκιμάζετε για πρώτη φορά να φτιάξετε γλυκές λιχουδιές, αυτές οι συνταγές είναι σίγουρο ότι θα σας γεμίσουν με γιορτινή διάθεση. Ακολουθεί μια συλλογή από κλασικές και πιο ιδιαίτερες συνταγές χριστουγεννιάτικων μπισκότων για να δοκιμάσετε φέτος στις γιορτές.

1. Κλασικά μπισκότα

Τα μπισκότα αυτά είναι πολύ νόστιμα και ιδανικά και για διακόσμηση.

Συστατικά:

– 2 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

– 1 φλιτζάνι βούτυρο

– 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη

– 1 αυγό

– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.

2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.

4. Ανακατέψτε σταδιακά τα στεγνά με τα υγρά υλικά.

5. Ανοίξτε τη ζύμη, κόψτε σε σχήματα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.

6. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, κρυώνουμε και διακοσμούμε με γλάσο.

2. Μπισκότα με σοκολάτα

Αυτά τα μπισκότα είναι μαλακά στο εσωτερικό και τραγανά στο εξωτερικό, με μια απολαυστική επικάλυψη από ζάχαρη άχνη.

Συστατικά:

– 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

– 2 φλιτζάνια ζάχαρη

– ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι

– 4 μεγάλα αυγά

– 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

1. Ανακατεύετε το κακάο, τη ζάχαρη και το λάδι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα.

2. Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Μέχρι να πάρει την κατάλληλη θερμοκρασία, μπορείτε να ακούσετε μουσική από το κινητό σας, να ρίξετε μια ματιά στο NetBet Sport ή στο YouTube. Όταν είστε έτοιμοι, τυλίγετε τη ζύμη σε μπάλες 1 ίντσας και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

4. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 10-12 λεπτά.

3. Μπισκότα Gingerbread

Τα μπισκότα gingerbread είναι μια διαχρονική γιορτινή λιχουδιά με πικάντικη γεύση.

Συστατικά:

– 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

– 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

– ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– ¾ του φλιτζανιού βούτυρο

– ¾ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

– ½ φλιτζάνι μελάσα

– 1 αυγό

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι σε ένα μπολ.

2. Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε τη μελάσα και το αυγό.

3. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε. Αφήστε το να παγώσει για 1 ώρα.

4. Ανοίξτε τη ζύμη, κόψτε σε σχήματα και ψήστε για 8-10 λεπτά.

4. Με μέντα

Αυτά τα μπισκότα είναι μαλακά, και έχουν βούτυρο και μέντα.

Συστατικά:

– 1 φλιτζάνι βούτυρο

– ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας

– 1 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– ½ φλιτζάνι κορν φλάουρ

– Τριμμένα ζαχαρωτά για την επικάλυψη

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα μέντας μέχρι να γίνουν κρέμα.

2. Ανακατέψτε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Τυλίξτε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί.

3. Ψήστε για 10-12 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια καλύψτε το με γλάσο και τριμμένα ζαχαρωτά.

Tips

– Αποθήκευση: Αποθηκεύστε τα μπισκότα σε αεροστεγή δοχεία για να διατηρηθούν φρέσκα.

– Δημιουργικότητα: Προσθέστε μια εορταστική πινελιά με χρωματιστά ζαχαρωτά ή γλάσο.

– Δώρα: Συσκευάστε τα μπισκότα σε διακοσμητικά κουτιά για φτιάξετε όμορφα δώρα.

Απολαύστε το ψήσιμο αυτών των χριστουγεννιάτικων μπισκότων και δημιουργήστε γλυκές αναμνήσεις με τους αγαπημένους σας!