«Λαθρεπιβάτης της Γης: Σηκώστε την πράσινη ασπίδα ενάντια στον Πανδήμο»

Με αφορμή το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τη νέα καραντίνα, συγγραφείς έπιασαν τα πληκτρολόγια και έγραψαν βιβλία, προκειμένου να μεταδώσουν ένα αισιόδοξο μήνυμα για τις δύσκολες ημέρες που βιώνει ο πλανήτης.

Ένα από αυτά είναι το δωρεάν ηλεκτρονικό παιδικό βιβλίο «Λαθρεπιβάτης της Γης: Σηκώστε την πράσινη ασπίδα ενάντια στον Πανδήμο» του Χριστόφορου Χριστοφόρου, σε εικονογράφηση Χρύσως Γεροσίμου.

Ο Πανδήμος τα είχε σχεδιάσει όλα για να κατακτήσει το όνειρό του. Έτσι αόρατος που ήταν, τοσοδούλης και ευλύγιστος, μπορούσε να τρυπώσει σαν λαθρεπιβάτης στη βαλίτσα του βασιλιά Κορώνιου της Τανζουανίας.

Εκείνος είχε ξεκινήσει ένα μακρινό ταξίδι για να πάει στο συνέδριο των βασιλιάδων που γινόταν στην Άπω Ανατολή. Μπήκε λοιπόν, ανάμεσα στους μανδύες, τα σκήπτρα και τα πλούσια ρούχα του βασιλιά και ταξίδεψε για ώρες μαζί του χωρίς εκείνος να το ξέρει.

Ο βασιλιάς Κορώνιος ήταν ένας δυστυχισμένος βασιλιάς που ζούσε σε μια χώρα πνιγμένη στο καυσαέριο και τα σκουπίδια, δεν ήταν ευχαριστημένος με τίποτα και δεν έβρισκε κάτι που να του αρέσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ E-BOOK