«Η Ζωή του Πι»: Γιατί πρέπει να δούμε με τα παιδιά μας αυτήν την αριστουργηματική ταινία

«Η Ζωή του Πι»: Γιατί πρέπει να δούμε με τα παιδιά μας αυτήν την φανταστική ταινία

Μία συγκλονιστική ιστορία που κινείται στα όρια μεταξύ θρύλου και φιλοσοφικού παραμυθιού. Μία περιπέτεια που αποκαλύπτει την δύναμη της φιλίας, της πίστης, της αφοσίωσης.

Ο λόγος για το αριστούρηγμα του Ανγκ Λι, «Η ζωή του Πι», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ και διηγείται την ιστορία ενός δεκαεπτάχρονου αγοριού, ο οποίος είναι ο μόνος επιζών από το ναυάγιο ενός πλοίου.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 11 Όσκαρ και κέρδισε τα 4 στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας, οπτικά Εφέ και Μουσικής.

Η υπόθεση της ταινίας

Στα δεκαεπτά του, ο Ινδός Πι Πατέλ μπαίνει με την οικογένειά του σε ένα καράβι με προορισμό τον Καναδά. Ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τραγικό ναυάγιο και είναι ο μοναδικός που καταφέρνει να επιζήσει από αυτό.

Ο Πι, μπροστά στην ανάγκη να σώσει τη ζωή του, ανακαλύπτει ότι διαθέτει δυνάμεις που ποτέ δεν θα υποψιαζόταν ότι είχε. Με όπλο αυτές και τον τρομερό Ρίτσαρντ Πάρκερ, μια τίγρη της Βεγγάλης, θα περάσει μία καθοριστική περιπέτεια για το υπόλοιπο της ζωής του

Ο Πι κατάφερε να διασχίσει τον ωκεανό με μια βάρκα και συνεπιβάτες σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, μια τίγρη της Βεγγάλης, μια τραυματισμένη ζέβρα, μια ύαινα και ένα ουρακοτάγκο. 227 μέρες βρισκόταν μέσα στη θάλασσα, πριν καταφέρουν τελικά να τον βρουν.

Μετά από πολλά χρόνια αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία του σε έναν συγγραφέα. Μια απίστευτη ιστορία που κανείς δεν πίστεψε τότε και έτσι επέλεξε να πει ακόμα μία. Εκείνη την στιγμή ο συγγραφέας, παρατηρεί τους παραλληλισμούς των δύο ιστοριών: ο ουρακοτάγκος αντιπροσωπεύει τη μητέρα του Πι, η ζέβρα τον ναύτη, η ύαινα τον μάγειρα και ο τίγρης Ρίτσαρντ Πάρκερ τον Πι. Ο Πι ρωτά τον συγγραφέα ποια ιστορία προτιμάει και ο συγγραφέας διαλέγει αυτή με τον τίγρη καθώς «είναι η καλύτερη ιστορία».

Δείτε το τρέιλερ

Παγκόσμια Ημέρα Τίγρης

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 2010, με απόφαση της Συνάντησης Κορυφής για την Τίγρη που συνήλθε στην Αγία Πετρούπολη.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Τίγρης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Ιουλίου, είναι η προώθηση ενός παγκόσμιου συστήματος για την προστασία της τίγρης, που απειλείται με αφανισμό.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο δείχνει το απλό, αλλά σοβαρό λάθος στις πισίνες που μπορεί να στοιχίσει τη ζωή του παιδιού

Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Τα μέτρα που εξετάζονται

Χωρίστηκαν σιαμαία διδυμάκια που γεννήθηκαν ενωμένα στο κεφάλι – Μία συγκινητική ιστορία