Ξέρατε ότι η κηδεμονία των παιδιών του Γουίλιαμ και της Κέιτ δεν ανήκει στους ίδιους;

Ξέρατε ότι η κηδεμονία των παιδιών του Γουίλιαμ και της Κέιτ δεν ανήκει στους ίδιους;

Ναι, σωστά διαβάσατε στον τίτλο. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, μπορεί ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton να έχουν ολοκληρώσει την οικογενειακή ευτυχία τους με την απόκτηση των τριών τους παιδιών… ωστόσο το ζευγάρι τυπικά δεν έχει την κηδεμονία τους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι γίνεται με την κηδεμονία των βασιλικών;

Το θέμα της κηδεμονίας υπάγεται σε έναν βασιλικό νόμο που χρονολογείται πριν από περίπου 300 χρόνια και βάση αυτού ο κηδεμόνας των εγγονών είναι ο βασιλιάς. Ο εν λόγω κανόνας ξεκίνησε -όπως εξηγεί η ιστορικός Marlene Koenig – από τον βασιλιά Γεώργιο το 1717, ο οποίος δεν είχε καλή σχέση με τον γιο του και θεωρούσε πως το καλύτερο είναι να έχει ο ίδιος την κηδεμονία των εγγονών του. Ο νόμος πέρασε το 1717 και εφαρμόστηκε ξανά το 1772, όμως από τότε δεν έχει αλλάξει… με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα η κηδεμονία των royals εγγονών να περνάει στον βασιλιά.

Η συγκεκριμένη ιδεολογία εξηγεί το γεγονός πως όταν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Diana πήραν την απόφαση να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους, δεν τέθηκε ποτέ το ζήτημα της κηδεμονίας. Έτσι τα παιδιά, ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry, έμειναν με τον πατέρα τους χωρίς καμία αντίρρηση.

Σήμερα όμως, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα καθώς τον θρόνο κατέχει η προγιαγιά των George, Louis και Charlotte… και δεν έχει αναφερθεί πουθενά το δικαίωμα της προγιαγιάς βασίλισσας να έχει την κηδεμονία των δισέγγονών της. Φυσικά, βάση του νόμου, η κηδεμονία περνάει αυτόματα στον πρίγκιπα Κάρολο – όταν αναλάβει τον θρόνο. Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, αν και ο νόμος εξακολουθεί να υφίσταται, δεν πιστεύουμε πως όταν ο πρίγκιπας Κάρολος αναλάβει την βασιλεία της Αγγλίας θα σκοπεύει να αναλάβει την ανατροφή των εγγονών. Το τι όμως θα γίνει, θα το δείξει μόνο ο χρόνος.

Πηγή: MUST

Διαβάστε ακόμα:

«Είμαι μεγάλη για να αποκτήσω ένα παιδί;»

Διευθυντής Γυμνασίου εμφανίζεται με φούστα στο σχολείο για να υποστηρίξει τρανς μαθητή που δέχθηκε άγριο bullying

Η ωραιότερη χριστουγεννιάτικη βόλτα στο Μαγικό Πάρκο του Δήμου Αγλαντζιάς