Με τρία παιδιά στην αγκαλιά της το άγαλμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα (εικόνες+video)

Με δύο παιδιά στην αγκαλιά της το άγαλμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα (εικόνες+video)

Αν ζούσε σήμερα, πριγκίπισσα Νταϊάνα θα γινόταν 60 ετών. Ο αδόκητος χαμός της στις 31 Αυγούστου 1997 σκόρπισε παγκόσμια θλίψη. Η «πριγκίπισσα του λαού» έφυγε για πάντα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 ετων από τη γέννησή της και βάζοντας στην άκρη τις διαφορές τους μετά το Megxit, τα παιδιά της πρίγκπιες Ουίλιαμ και Χάρι έκαναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν της.

Δίπλα – δίπλα Ουίλιαμ και Χάρι συγκινημένοι αποκάλυψαν το γλυπτό του Ian Rank-Broadley στο αγαπημένο της Sunken Garden. Λίγη ώρα πριν την εκδήλωση τα δυο αδέρφια είχαν πιάσει κουβέντα στον κήπο με 4.000 από τα πιο αγαπημένα λουλούδια και φυτά της Πριγκίπισσας.

«Σήμερα, που θα ήταν τα 60α γενέθλια της μητέρας μας, θυμόμαστε την αγάπη, τη δύναμη και τον χαρακτήρα της – χαρακτηριστικά που την μετέτρεψαν σε μια δύναμη καλού σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας αμέτρητες ζωές προς το καλύτερο. Κάθε μέρα, ευχόμαστε να ήταν ακόμα μαζί μας, και ελπίζουμε ότι αυτό το άγαλμα θα θεωρείται για πάντα ως σύμβολο της ζωής της και της κληρονομιάς της. Ευχαριστούμε τον Ian Rank-Broadley, τον Pip Morrison και τις ομάδες τους για την εξαιρετική δουλειά τους, για τους φίλους και τους δωρητές που βοήθησαν να συμβεί αυτό, και για όλους όσους σε όλο τον κόσμο διατηρούν τη μνήμη της μητέρας μας ζωντανή», έγραψαν τα δυο αδέρφια στην κοινή δήλωσή τους.

Με τρία παιδιά στην αγκαλιά της

Το μπρούτζινο άγαλμα απεικονίζει την Νταϊάνα να έχει περασμένα τα χέρια της γύρω από τους ώμους δύο παιδιών, ενώ ένα τρίτο διακρίνεται πίσω, και αποτυπώνει τη ζεστασιά, την γοητεία και την ενέργεια της πριγκίπισσας της Ουαλίας σε συνδυασμό με την λατρεία της για τα παιδιά και τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο.

Το πορτρέτο και το στυλ του ντυσίματός της βασίστηκαν κυρίως στα τελευταία χρόνια της ζωής της, οπότε και ανέκτησε την αυτοπεποίθησή της ούσα πρέσβειρα ανθρωπιστικών ενεργειών. Το άγαλμα, συνάμα, αποκαλύπτει τον παθιασμένο χαρακτήρα της.

Εκατοντάδες Βρετανοί συγκεντρώθηκαν από το ξημέρωμα για το γεγονός, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε 15 λεπτά πριν από τα αποκαλυπτήρια.

Ωστόσο, στην τελετή παρέστησαν μόνο λίγα μέλη της οικογένειας της Νταϊάνα και της επιτροπής που είχε αναλάβει την αναδιαρρύθμιση του κήπου ώστε να υποδεχθεί το άγαλμα.

Διαβάστε επίσης: 7 φορές που η πριγκίπισσα Νταϊάνα απέδειξε ότι το να είσαι γονιός ξεπερνά κάθε βασιλικό πρωτόκολλο

«Είχα για νταντά των παιδιών μου την Πριγκίπισσα Νταϊάνα»: Μια απίστευτη αποκάλυψη!