Γιατί η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας αφαιρεί τίτλους από τέσσερα εγγόνια της

Γιατί η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας αφαιρεί τίτλους από τέσσερα εγγόνια της

Την απόφασή της να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από 4 από τα 8 εγγόνια της ανακοίνωσε η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, προκαλώντας αντιδράσεις εντός της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού, ο επίσημος λόγος της απόφασης αυτής της βασίλισσας, η οποία είναι πλέον η μοναδική βασίλισσα στον κόσμο μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, είναι για να επιτρέψει στα τέσσερα παιδιά του νεότερου γιου της, του πρίγκιπα Γιόακιμ, να ζήσουν μια πιο φυσιολογική ζωή, και ακολουθεί παρόμοιες κινήσεις άλλων βασιλικών οικογενειών στην Ευρώπη για τη σμίκρυνση των μοναρχιών τους.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι της Αυτής Υψηλότητας του πρίγκιπα Γιόακιμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας του Μονπεζάτ, ενώ οι προηγούμενοι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υφίστανται», ανέφερε ανακοίνωση του παλατιού την Τετάρτη.

«Με την απόφασή της, η Αυτής Μεγαλειότητα η βασίλισσα Μαργκρέτε θέλει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τα τέσσερα εγγόνια της, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν τη δική τους ύπαρξη χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις που συνεπάγεται η επίσημη υπαγωγή στον βασιλικό οίκο ως θεσμό», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του το παλάτι. «Η απόφαση της βασίλισσας είναι σύμφωνη με παρόμοιες αλλαγές που άλλοι βασιλικοί οίκοι έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια με διαφορετικούς τρόπους», κλείνει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο πρίγκιπας Γιόακιμ έχει αποκτήσει δύο παιδιά με την πρώτη του σύζυγο Αλεξάνδρα, κόμισσα του Φρεντερικσμπόργκ, τον Νικολάι και τον Φέλιξ, που είναι και τα δύο μοντέλα, και άλλα δύο παιδιά, τον Χένρικ και την Αθηνά, με την πριγκίπισσα Μαρί, την οποία παντρεύτηκε το 2008.

Αντέδρασε η πριγκιπισσα αλεξανδρα

Έξαλλη η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα: Τα παιδιά νιώθουν εξοστρακισμένα
Σύμφωνα με το παλάτι, ο πρίγκιπας Γιόακιμ ήταν ενήμερος για την απόφαση της μητέρας του, και μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «συμμετείχε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας».

Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις για την απόφαση της βασίλισσας της Δανίας. Το δανέζικο περιοδικό Se og Hør ανέφερε ότι η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα (η πρώτη σύζυγος του πρίγκιπα Γιόακιμ) δήλωσε μέσω της συμβούλου Τύπου Helle von Wildenrath Løvgreen: «Είμαστε θλιμμένοι και σοκαρισμένοι. Αυτό έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. Τα παιδιά αισθάνονται εξοστρακισμένα. Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους».

Διαβάστε επίσης:

Τα πρώτα τετράδυμα της Κύπρου μετά από 33 χρόνια – Συγκινεί η μαμά τους (video)

Γέννησε η Στέλλα Δημητρίου: Η selfie και το υπέροχο μήνυμά της προς όλες τις μαμάδες (εικόνα)

“Με ειδοποίησαν από το σχολείο της κόρης μου ότι κάθε μεσημέρι φεύγει με έναν άγνωστο”: Τι θα κάνατε στη θέση αυτής της μαμάς;