Ξεκινά σήμερα ο ποδηλατικός αγώνας L’Etape Cyprus by Tour De France – Συμμετέχουν και παιδιά!

Ξεκινά σήμερα ο ποδηλατικός αγώνας L'Etape Cyprus by Tour De France - Συμμετέχουν και παιδιά!

Ξεκινά σήμερα ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας ερασιτεχνών ποδηλατών L’Etape Cyprus by Tour De France ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δελτίο Tύπου των διοργανωτών, ο αγώνας ο οποίος διοργανώνεται στα πρότυπα και με τις προδιαγραφές του αυθεντικού Tour De France θα είναι συνολικής αγωνιστικής διάρκειας 7 ωρών. Η μεγάλη διαδρομή θα καλύψει απόσταση 137 χιλιομέτρων και θα περάσει μέσα από χωριά των επαρχιών Πάφου και Λεμεσού.

Δράσεις και συμμετοχή των παιδιών

Εκτός από τον επίσημο αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου θα υπάρξει πλούσια δράση κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου 11-13 Νοεμβρίου από παράλληλες δράσεις όπως παιδικός ποδηλατικός αγώνας, δράσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, γαλλική μουσική και φωτογραφικό σταντ με τη μασκότ Tour de France Didi the Devil.

Πρεσβευτές του αγώνα, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι ο Πρωταθλητής Κύπρου Ανδρέας Μιλτιάδης και ο Γερμανός John Degenkolb, μέλος της Ολλανδικής Team DSM και νικητής του 2018 Tour de France, Stage 9.

Στον ποδηλατικό γύρο θα λάβει μέρος μεγάλος αριθμός ερασιτεχνών ποδηλατών τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Συμμετοχή έχουν δηλώσει αθλητές από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Ελλάδα.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας της Γαλλίας, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)

Διαβάστε ακόμα:

Φορητό πικ απ για παιδιά φέρνει το «άγνωστο» βινύλιο στη ζωή τους

Γιατί τα Κυπριόπουλα που μεγαλώνουν δίπλα στη θάλασσα είναι πολύ τυχερά;

Το πραγματικό τίμημα της φροντίδας ενός παιδιού για το οποίο δεν μιλά κανείς