Κρεμμυδοκεφτέδες φούρνου αλάδωτοι

Διανύουμε πλέον τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και σήμερα θα νηστέψουμε και το λάδι. Μπορεί να δίνει έξτρα γεύση και νοστιμιά στα πιάτα μας αλλά εμείς έχουμε βρει συνταγές που ακόμα και χωρίς λάδι δεν στερούνται απόλαυσης. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε φουρνιστούς κρεμμυδοκεφτέδες.

Υλικά

200 γραμ. γαλέτα
500 γραμ. κρεμμύδια ξερά
1 γεμάτη κουταλιά σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
2 κοφτά κουταλάκια τσαγιού αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια από τις φλούδες, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το μαϊντανό, όπου τα πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε σε μπωλ μαζί με τη γαλέτα. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προκύπτει μια ζύμη σφιχτή, την οποία αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει. Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ταψί. Στη συνέχεια παίρνουμε κουταλιές σούπας από τη ζύμη και τις τοποθετούμε με τη σειρά πάνω στο λαδόχαρτο, όχι κολλητά τη μια με την άλλη. Ψήνουμε τους κρεμμυδοκεφτέδεςγια 35 λεπτά, τα πρώτα 7 λεπτάσ στους 250 και τα υπόλοιπα στους 190-180 βαθμούς.Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.